Slavenā "Eņģeļu diēta" - uztura plāns, kā tikt pie supermodeles cienīga auguma
Par Victoria Secret eņģeļiem dēvētās supermodeles pirms šova ievēro īpašu diētu, kas ļauj viņām izskatīties nevainojami.
2014. gada 26. augusts, 08:22

Slavenā "Eņģeļu diēta" - uztura plāns, kā tikt pie supermodeles cienīga auguma

Jauns.lv

Enģeļu diēta savu nosaukumu ieguvusi, pateicoties slavenajiem Victoria's Secret eņģeliem. Šis uztura plāns paredzēts 13 dienām un sola supermodeles cienīgu augumu.

Lai cik tas izklausītos neticami, bet supermodeles nepārtiek no ūdens un gaisa. Enģeļu diētā iekļauti visnotaļ normāli ēdieni, piemēram, steiks, tomāti, melna kafija un augļi. Taču ēdiena daudzums un ēdienreižu biežums prasa izturību un pacietību. Diētas ilgums ir 13 dienas un ķermeņa masas samazināšanās notiek stingri kontrolējot porciju lielumu. Diēta sola, ka šajā laikā iespējams zaudēt vidēji no 5 līdz 8 kilogramiem, taču to neiesaka ievērot biežāk kā reizi gadā. Galvenā uzmanība šajā uztura plānā tiek likta uz olbaltumvielām, kas ļauj sadedzināt taukus nezaudējot muskuļu masu. Sākot ievērto šo diētu ieteicams konsultēties ar speciālistu.

Ko ēd eņģeļi?

Diēta balstās uz pasaules slavenā pavāra Čeri Sorija receptēm un pie to izstrādes piedalījušās 90 gadu beigu supermodeles, tādas kā Helena Kristensena, Tāra Benksa, Stefānija Seimūra un citas. Lai arī kopš tā laika modeļu sastāvs ir mainījies, Victoria's Secret joprojām asociējas ar  satriecošākajiem augumiem pasaulē. Sākotnēji Sorijs radīja recepšu izlasi "Eņģeļu ēdiens - veselīgas receptes dievīgam augumam," kas kļuva par veselīga dzīvesveida atbalstītāju bībeli. Pazīstamais pavārs apgāž mītu, ka diētas ir mokošas un bezgaršīgas. Pēc viņa receptēm iespējams pagatavot daudzveidīgus un neparastus ēdienus, kas viegli pārstrādājas - sākot no mazkaloriju desertiem, līdz pat mājas sieram. Lai arī Eņģeļu diēta ierobežo uzņemtā ēdiena daudzumu, to ievērojot nav radikāli jāmaina ēšanas paradumi un no kaut kā drastiski jāatsakās. Protams, olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku daudzumu grūti nosaukt par sabalansētu.

Diētas pamats ir proteīni, kuriem pateicoties saglabājas muskuļu masa un tiek nodrošināta sāta sajūta. Pirmais diētas posms ir 7 dienas, katrā no tām iekļautas brokastis, pusdienas, vakariņas un viena uzkota. Pēc tam diēta turpinās vēl 6 dienas. Katru dienu atļauts ēst tikai konkrēti norādītos produktus konkrētos laikos. Uz šo laiku ieteicams pilnībā attekties no cukura un minimizēt sāls patēriņu. Steiku, zivis un vistu ieteicams gatavot uz grila, tvaicēt vai gatavot cepeškrāsnī. No taukvielām atļauts lietot olīveļļu, ar kuru var bagātināt salātus un dārzeņus. Visu diētas laiku jādzer vismaz divi litri ūdens dienā.

Noslēdzoties diētai, ieteicams strauji nepalielināt porciju lielumu un kaloriju daudzumu, lai nenodarītu kaitējumu gremošanas sistēmai. Tas arī ļaus ilgāk noturēt diētas laikā sasniegto rezultātu.

Pateicoties šīs diētas pamatprincipiem, viena no pazīstamākajām Victoria's Secret modelēm Adriana Lima pēc dzemdībām ātri atbrīvojās no 20 liekajiem kilogramiem. Adrianas diētas plāns gan nedaudz atšķīrās no Enģeļu diētas plāna, lai jaunā māmiņa pilnvērtīgi varētu barot bērnu, taču galvenais princips saglabājās - ierobežots ēdiena daudzums un ēšana noteiktos laikos.

Enģeļu diētas paraugs vienai dienai:

Brokastis: Melna kafija bez cukura un piena, kviešu zelmeņu šotiņš.

Pusdienas: Liellopa gaļas steiks ar zaļajiem salātiem un tomātu. Tase zaļās tējas.

Vakariņas: Šķīvis jebkādas zupas.

Uzkoda: Viens ābols.

Eņģeļa diētas plāns pieejams: www.dietsindetails.com

Teksts: Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock