No mājām aizgājušās piecgadnieces gadījums atgādina mežā nosalušā mazā Ivana lietu
foto: Shutterstock
Svešu bērnu nav, atgādina Bērnu aizsardzības centrs, aicinot sabiedrību būt vērīgākiem.
Bērni
2024. gada 11. jūlijā, 06:49

No mājām aizgājušās piecgadnieces gadījums atgādina mežā nosalušā mazā Ivana lietu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēc tam, kad no mājām Cimdeniekos aizgāja piecus gadus veca meitene, kura pēc tam atradās 7 km attālajā Liepājā, Bērnu aizsardzības centra pārstāvji vēršas pie sabiedrības, norādot - šis gadījums liek vilkt paralēles ar traģisko mazā Ivana Berladina likteni pirms vairākiem gadiem.

No mājām aizgājušās piecgadnieces gadījums atgādin...

"2017. gadā no mājām Liepājā patvaļīgi izgāja  piecus gadus vecs puisītis, kuru diemžēl atrada nosalušu mežā. Pāris dienas atpakaļ Dienvidkurzemes novadā kārtējais gadījums par pazudušu piecus gadus vecu bērnu! Sabiedrība, svešu bērnu nav!" atgādina Bērnu aizsardzības centra pārstāvji.

Organizācija atkārtoti lūdz: "Vecāki - pieskatām savus bērnus, atslēgas novietojam neaizsniedzamā vietā, durvis aizvērtas. Sabiedriskā transporta vadītāji - pievēršam uzmanību saviem pasažieriem un vienkārši garāmgājēji - esam vērīgi, kas iet mums blakus!"

Jauns.lv jau ziņoja, ka aizvadītajā nedēļā Valsts policijā saņemta informācija, ka Liepājā pamanīta aptuveni piecus gadus veca meitenīte, kura pārvietojusies viena pati. Noskaidrots, ka bērns, kamēr mamma gulējusi, bija izgājis no dzīvesvietas un vairāk nekā piecas stundas pavadījis ārpus mājām, līdz atrasts Liepājā, kas ir aptuveni 7 kilometru attālumā no dzīvesvietas. Izrādās, kamēr māte gulējusi, ap pulksten 05.30 mazgadīgā paņēmusi mājas atslēgas un viena pati izgājusi ārā no dzīvesvietas Dienvidkurzemes novadā, Cimdeniekos.

Ap pulksten 08.00 sieviete konstatējusi, ka meita nav mājās, pēc kā uzsākusi bērna meklēšanu Cimdeniekos, taču līdz pat policijas ierašanās brīdim viņas dzīvesvietā, sieviete neuzskatīja par vajadzīgu ziņot policijai, ka kopš pulksten 05.30 ir pazudusi viņas mazgadīgā meita. Rezultātā, pateicoties garāmgājējam, meitenīte atrasta Liepājā, Lielajā ielā, ģērbusies krekliņā, šortos un ziemas cepurē. Noskaidrots, ka meitenīte atbrauca uz Liepāju ar sabiedrisko transportu – autobusu. Pret meitenes mammu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

2017.gada vasarā Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu vārdā Ivans. Viņš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā aptuveni plkst.8.30.

Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns 11.jūlijā tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos. Ekspertīzē secināts, ka zēns miris no vispārējās organisma atdzišanas pazeminātas temperatūras iedarbībā.