Sieviete darbā saņem pārmetumus, ka "krīt labumi acīs". Kā ģērbties karstajā laikā?
foto: Shutterstock
Stila jaunumi
2024. gada 30. maijā, 05:45

Sieviete darbā saņem pārmetumus, ka "krīt labumi acīs". Kā ģērbties karstajā laikā?

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Karstums kļuvis par izaicinājumu daudziem, kuri ikdienā dodas uz darbu birojā. Sociālajā vidē virmo diskusijas, ka darbā pēc ielas karstuma ir vēsi, un saņemti arī pārmetumi par pārāk atkailinošo apģērbu darbavietā. Apkopojam idejas, ko vilkt mugurā, ja ārā termometra stabiņš tuvojas +30 grādiem, bet diena jāpavada, strādājot birojā.

Sieviete darbā saņem pārmetumus, ka "krīt labumi a...

Daudzi droši vien piekritīs, ka jautājums, kā ģērbties vasaras karstumā, nav sarežģīts. Protams, ka šorti un lencīšu tops vai T krekls ir ideāls apģērbs, un citus variantus pat nav vērts izskatīt. Bet ko darīt, ja ir jāizskatās lietišķi? Galu galā vasara ir ne tikai atvaļinājumu laiks un ceļojumi, bet arī došanās uz darbu, un daudzos nopietnos uzņēmumos gluži nevar parādīties saplēstos džinsa šortos. Tātad - kādu apģērbu vilkt, ja nevēlies svīst karstumā, tomēr vienlaikus jārada arī iespaids, ka esi nopietns cilvēks, kurš pārzina savu darbu?

Daudzās darbavietās ir savi apģērba dreskodi, kuri jāievēro, taču izdevums Cosmopolitan piedāvā dažas universālas stila idejas, kuras noderēs karstā vasarā.

Sāksim ar triku, kas vienmēr darbojas, ja jāpārvietojas starp svelmainu ielu un daudz vēsāku biroja telpu. Šis triks ir apģērbu slāņi jeb kārtas. T krekls vai viegla blūze ar īsām piedurknēm ir gandrīz obligāta garderobes sastāvdaļa neatkarīgi no tā, kas vēl ir uzvilkts -  klasiskas bikses, džinsi vai svārki. Birojā, kur ir daudz vēsāk nekā ārā, virs blūzes var uzvilkt žaketi vai jaku. Ja atstāsi darbā pāris siltākus apģērba gabalus, tev tie nebūs jānēsā līdzi katru dienu: ārā ģērbsies atkarībā no temperatūras un, ierodoties darbā, saģērbsies nedaudz siltāk.

Lūk, dažas vasarai piemērotas kombinācijas, kas ne tikai ļaus justies ērti darbavietā, bet arī izskatīties atbilstoši lietišķajai videi.

1. Bikses un blūze. Glītas bikses garumā līdz potītēm un lakoniska blūze ar īsām piedurknēm ir kombinācija, kas var kalpot visu sezonu. Ar šo nav iespējams nošaut greizi. Šāds komplekts lieliski saderēs ar interesantām rotām, ērtām sandalēm, skaistām augstpapēžu kurpēm vai ikdienas apaviem. 

2. Krekliņš bez piedurknēm un žakete. Viegla vasaras žakete, vēlams, no lina vai cita dabīga materiāla izskatīsies lietišķi arī tad tad, ja zem tās pavilksi vienkāršu bezpiedurkņu krekliņu. Ņem gan vērā, ka poliestera un citu sintētisko materiālu žaketēs no sasvīšanas izvairīties būs grūti.

3. Priekšpusē sasienama kleita. Ar šādu kleitu tu izskatīsies pietiekami lietišķi, un īsās piedurknes neļaus sakarst.

4. Balti džinsi un krekls. Balti taisni džinsi un svītrains krekls ar pogām radīs atturīgu un vienlaikus svaigu izskatu.

5. Spilgta kreklkleita. Atkarībā no garuma kreklkleitu ar pogām priekšpusē var valkāt gan vienu pašu, gan kopā ar biksēm. Tā ļauj justies ērti, neierobežo kustības, bet tās stingrais siluets ļauj izskatīties lietišķi.

6. Lina svārki. Ne velti lins tiek dēvēts par vasarai piemērotu audumu – tas ir dabīgs, elpojošs, atvēsinošs.

7. Bermudu stila šortu un žaketes kostīms. Daži šortu modeļi ir pieņemami arī darbā! Tiem jābūt paplatiem, jāsniedzas līdz ceļgaliem, jābūt ar atlokiem, vārdu sakot - bermudu stila šorti. Viegls vienkrāsains bermudu un žaketes kostīms birojā izskatās gandrīz ideāli.

8. Bikses un lakonisks krekliņš. Klasiskas bikses un krekliņš ar īsām piedurknēm palīdzēs vasarā justies ērti. Kā akcentu savam tēlam vari izmantot vasarīgas rotaslietas un izteiksmīgus apavus.

9. Lielizmēra krekls vai viss kostīms kopā ar biksēm. Oversize krekls vai pat pilns kostīms – krekls un bikses - ir tikpat ērts kā pidžama, bet izskats ir elegants, pat šiks.

10. Dažādu baltas krāsas toņu kombinācija. Ja karstumā nevēlies valkāt melnu (kas ir saprotams), Cosmopolitan stilisti iesaka sakombinēt divus dažādus baltā toņus - vienu dzeltenīgu un otru zilganu.

11. Spilgta blūze. Vasarā apģērba krāsas var būt spilgtas, pat drosmīgas. Piemēram, dzeltena blūze vai krekls labi saderēs ar jebkurām viegla auduma biksēm.

12. Balts lakonisks krekls un zili džinsi. Šis ir klasisks, laika pārbaudi izturējis variants, kas nekad neliks vilties.

13. Kleita ar ziedu rakstu ir lieliska izvēle, ja vēlies izstarot vasarīgu dzīvesprieku.

14. Plati džinsi un mokasīntipa kurpes jeb loferi. Ja darbā jāvelk lietišķs ikdienas apģērbs, vari izvēlēties platus džinsus un trikotāžas krekliņu (kas var būt ar uzrakstu vai apdruku) un mokasīntipa kurpēm jeb loferiem. Pārliecinies, ka tev darbā ir siltāks adīts džemperis vai jaka, kas palīdzēs, ja kļūs pārāk vēss.

15. Midi garuma kleita ar polo stila apkakli. Midi garuma kleita līdz pusikriem ar jostu un polo stila apkakli ir ideāls risinājums, ja vēlies izskatīties lakoniski un atturīgi. 

16. “Oversize” izmēra kreklkleita. Kad vienkārši nav noskaņojuma vai laika, lai pūlētos radīt lietišķu izskatu, vari uzvilkt platu kreklveida tuniku un kājās ērtus vasaras apavus.

17. Balts bikšu un žaketes kostīms. Ja uzskati, ka tavam amatam atbilstoši ir nēsāt kostīmu, tad izmēģini tīri baltu variantu. Tas būs patīkami atvēsinošs, tu izskatīsies vasarīgi, bet arī ļoti lietišķi.

Populārais vasaras apģērbs - baltas bikses