foto: Van Graaf publicitātes foto
Īsās zeķītes - kopā ar papēžu sandalēm. 5 karstas stila tendences, kā ģērbties brīvdabas pasākumos
Stila jaunumi
2024. gada 29. aprīlis, 10:49

Īsās zeķītes - kopā ar papēžu sandalēm. 5 karstas stila tendences, kā ģērbties brīvdabas pasākumos

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Dārza un brīvdabas pasākumu sezona tūlīt, tūlīt uzņems apgriezienus, tāpēc ir laiks pārlūkot savu garderobi un papildināt to ar aktuāliem un praktiskiem apģērbiem un aksesuāriem.

Kā ģērbties aktuāli un pārdomāti, lai mūsu vasaras mainīgajos apstākļos, vienmēr justos ērti,  stāsta Van Graaf Rīgas veikala vadītāja Ilona Vaitava.

Atbilstošas virsdrēbes un kārtas

Vienalga, vai dodies uz festivālu, bērna dzimšanas dienas ballīti vai kāzām, ir vairāki universāli ieteikumi, kuri savu aktualitāti nezaudē, mainoties modes tendencēm. «Pirmkārt, vērts atcerēties sen zināmo teicienu, ka nav sliktu laikapstākļu, tikai nepiemērots apģērbs, tātad – āra apģērbam vienmēr jābūt atbilstošam tā brīža laika prognozei. Mūsu platuma grādos tas nozīmē, ka garderobē vienmēr jābūt atrodamai vējjakai, kura iekļaujas kopējā garderobes stilā un krāsu gammā, plānajam vasaras mētelim (trencim) svinīgākiem brīžiem, kā arī ērtam lietusmētelim,» iesaka  Ilona Vaitava. «Otrkārt, apmeklējot brīvdabas pasākumus, ir vērts ievērot apģērbu kārtu principu, proti, ģērbties tā, lai uzvelkot vai novelkot kādu apģērba gabalu, vienmēr justos komfortabli un koptēls joprojām izskatītos pārdomāts.»

foto: Van Graaf publicitātes foto

Sportiski apavi, košas zeķes

Sieviešu garderobe vasarā nav iedomājama bez zempapēžu apaviem – gan sandalēm karstākam laikam un neformālākam pasākumam, gan laiviņām vai loferiem svinīgākam notikumam, gan sportiskiem brīvā laika apaviem. «Ja paredzēta svinīgāka āra ballīte un jāizvēlas papēžu apavi, visērtākās būs stingri pieguļošas kurpes ar masīvāku papēdi, lai var droši un ērti staigāt pa dažādiem segumiem un virsmām, un papēži negrimst smiltīs vai zālienā. Tomēr īpaši stilīgas šosezon ir elegantas laiviņas ar smailu purngalu un vidēji augstiem, smalkiem papēžiem, kas noteikti būs piemērotāka izvēle brīvdabas ballītei pilsētā,» komentē Ilona Vaitava.

Vīriešu modē šovasar dominē mūžīgā klasika – mokasīni (kas jāvalkā bez zeķēm!) un sportiski brīvā laika apavi, kas var būt gan neitrāls aksesuārs, piemēram, gludas ādas kedas, gan tieši otrādi – izcelties ar drosmīgākām krāsu kombinācijām un varbūt pat kalpot par galveno koptēla akcentu.

foto: Van Graaf publicitātes foto

Zemes toņi un jaunā klasika

Krāsu paletē šajā sezonā dominē visi dabiskie toņi – brūns, bēšs, pelēks, melns, kā arī dažādu nokrāsu baltais. Tāpat arī viegli, gaisīgi pasteļtoņi un košo krāsu maigās versijas, piemēram, gaisīgi rozā.

Vīriešu apģērbā aktuāls haki, kā arī dažādu sīkrakstu apdrukas, tostarp ziedu motīvs. Modē ir smilškrāsas trenči, lielizmēra krēmkrāsas bleizeri, kamieļkrāsas džemperi ar apkakli, šņorējami sportiski ādas apavi. Dāmām – gaisīgas, caurspīdīgas tekstūras, slāņi, kas papildina stingrākas struktūras un konstrukcijas, piemēram, divdaļīgs kamieļkrāsas uzvalks lietišķākam brīvdabas notikumam vai lielizmēra žakete, kas kombinējama gan ar sportiskāku, gan svinīgāku apģērbu, tāpat klasisko krēmkrāsas trenci – būtisku vienību pilnvērtīgi nokomplektētā dāmas garderobē.

foto: Van Graaf publicitātes foto

5 karstas tendences

Klasiski zilais džinss. Bikses, svārki, jakas un pat džinsu mēteļi, kas kombinējami ar praktiski jebkura stila un krāsu apģērbu.

Vienā krāsā. «Šosezon īpaši aktuāli izvēlēties visu apģērba pamatkomplektu vienā krāsā, papildinot to ar citas krāsas aksesuāriem vai apģērba vienību, kas var būt arī par pustoni gaišāka vai tumšāka,» komentē Ilona Vaitava.

foto: Van Graaf publicitātes foto

Apģērbs ar kabatām jeb tā dēvētais cargo stils gan vīriešu, gan sieviešu garderobē, izcili iederas brīvā laika apģērbu kombinācijās.

Panamas stila cepures jeb bucket hat, sevišķi aktuālas vīriešiem. Mīksto kokvilnas auduma cepure ar vidēji platām malām var kombinēt, piemēram, ar brīva griezuma žaketi vai šortiem, veidojot konceptuālu koptēlu.

foto: Van Graaf publicitātes foto

Zeķes, kas izceļas. Šosezon izvēlies izteiksmīgi apdrukātas, košas zeķes, kas papildina tavus sportiskos apavus, apģērbu vai kļūst par autonomu koptēla akcentu. Dāmas joprojām nekļūdīsies, īsās zeķītes velkot kopā ar papēžu sandalēm.