foto: LETA
Gundega Roze par savu iedvesmu: "Skaistās lietas nevajag taupīt rītdienai – dzīve ir jābauda šodien"
Gundega Roze.
Dzīvesstils
2024. gada 14. janvāris, 08:31

Gundega Roze par savu iedvesmu: "Skaistās lietas nevajag taupīt rītdienai – dzīve ir jābauda šodien"

Žurnāls "OK!"

Gundega Roze, žurnāliste, ilggadēja sieviešu žurnālu redaktore un nupat izdotās grāmatas “Planēta Sieviete” autore, apzinās savas kaislības un tām ļaujas. Dzīve ir jābauda  šodien – viņa ir pārliecināta.

Jauna enerģija 

Vienmēr esmu jaunu lietu, iespaidu un piedzīvojumu meklējumos, kas mani spēj uzlādēt ar dzīvesprieku un enerģiju. Tās var būt sīkas detaļas, piemēram, nagu lakas tonis vai mājas aromāts, un lieli plāni – radošas idejas nebijušiem projektiem. Varu atteikties no ļoti daudz kā, bet bez iedvesmas dzīvot nespēju. Un jauni iespaidi mani spārno! 

Estētisks baudījums

Ar katru gadu arvien spēcīgāk izjūtu, ka estētisks baudījums ir kaislība, kam patiesi vēlos ļauties. Skaists interjers, iespaidīga arhitektūra, krāšņi dārzi – tā ir mana relaksācija, “indija” un prāta meditācija vienlaikus. Kādreiz sev pārmetu par kārtējo pirkumu, kas mani ir savaldzinājis ar savu estētisko pievilcību, bet nu jau vairs sevi par to nešaustu. Kad tad es baudīšu? Ja gribas to smuko kleitu, tad vajag un punkts. Un skaistās lietas nevajag taupīt rītdienai – dzīve ir jābauda šodien. 

Baltās lapas izaicinājums

Vienmēr esmu apbrīnojusi talantīgus žurnālistus un grāmatu autorus. Nekas mani nespēj aizkustināt tik ļoti kā spēcīgi uzrakstīts teksts. Tā, manuprāt, ir augstākā mākslas forma. 

Pati sevi nekad neesmu pieskaitījusi pie talantīgākajiem žurnālistiem, domāju, ka mani dzīvē uz priekšu ir vedusi centība. Un, patiesību sakot, rakstīt man nemaz tik ļoti nepatīk, bet teksts mani vilina, jo tās ir ļoti interesantas attiecības – tu un balta lapa. Nekad nevar zināt, ar ko tas beigsies… Baltā lapa ir kā istaba, kurā es atkal un atkal atgriežos, lai satiktu pati sevi. Rakstīšana ir piņķerīgs, brīžiem mokošs process, kurā pa laikam izdodas nonākt pie atklāsmēm, ko citādi neizdotos piedzīvot. Tur ir savs kaifs! 

Sarkanā krāsa

Esmu novērojusi, ka krāsa, ko neapzināti izvēlamies kā dominējošo savā garderobē, mums netieši sniedz atbalstošu efektu. Sarkanā ir mana šā brīža krāsa, kas dod gan drosmi, gan pārliecību. Sarkans bikškostīms vai kleita manī uzreiz ieslēdz jaudas pogu, un iekšējā pārliecība automātiski pārslēdzas “varu” režīmā. 

Sevis pārvarēšana 

Esmu mazo varoņdarbu piekritēja, tātad – nevis kaut kad noskriešu maratonu vai uzkāpšu Everestā, bet šodien paveikšu mazos, netīkamos darbus, kam tik ilgi negribēju ķerties klāt. Done is better than perfect (no angļu val. – Izdarīt ir labāk nekā paveikt perfekti) ir mans beidzamā laikā iecienītākais moto, ko atgādinu pati sev, kad atkal gribas netīkamos darbus pārcelt uz rītdienu. 

Veselīgas maltītes 

Esmu no tām sievietēm, kas agrā jaunībā regulāri ievēroja diētas, protams, tikai ar vienu mērķi – lai zaudētu liekos kilogramus. Nu jau vairākus gadus man ir svarīgi dot priekšroku veselīgam uzturam un tās nav maltītes, ko ēdu ar gariem zobiem, lai ielīstu šaurajos džinsos. Tieši otrādi – veselīgs uzturs man sniedz patiesu baudījumu, bet ātrās uzkodas šķiet pārsātinātas ar dažādiem garšu pastiprinātājiem. 

Skaistumkopšana 

Skaistumkopšanas un relaksācijas procedūras, kuras meistars veic ar rokām, ir zelta klasika, ko aizvien izvēlos, kad gribu sevi palutināt. Pēc labas masāžas jūtos fantastiski, un šis patiešām ir mans ikdienas luksuss, ko nevaru sev atteikt. 

Pastaigas 

Labākā atpūta un vienlaikus efektīvākais veids, kā atgūt pozitīvu enerģiju, jau daudzus gadus ir pastaigas. Vislabāk man patīk iet vienai raitā solī, tā es varu sevi harmonizēt pēc saspringtas dienas vai atrast iekšējo līdzsvaru pēc aktīvas darba nedēļas. Agrāk, dodoties šādā pastaigā, man bija nepieciešama mūzika, ko klausījos austiņās, bet pēdējos gados jūtu, ka mūzika drīzāk traucē. Es patiešām izbaudu klusumu un zinu, ka tas ir labākais fons domu sakārtošanai.