foto: Shutterstock
Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 8.08. līdz 14.08.
Cita pasaule
2022. gada 8. augusts, 11:15

Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 8.08. līdz 14.08.

"Tautas Veselības Avīze"

Ieskaties "Tautas Veselības Avīzes" kalendārā un uzzini, kas būtisks gaidāms šonedēļ - no 8. līdz 14. augustam. Mēness dienas, svinamdienas, Saules un Mēness aptumsumi, tradīcijas, vēsturiskās piemiņas dienas un mūsu senču Saules rita kalendārs.

Pirmdiena, 8. augusts

Pasaules kaķu diena

Vārdadienu svin Mudīte, Vladislavs, Vladislava

Augošs mēness Strēlnieka zvaigznājā

Labvēlīgs laiks barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, pretcelulīta un striju profilakses pasākumiem, vakuummasāžai, masāžai, SPA procedūrām, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks solārijam attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 12. diena no pulksten 19:46 – MĪLESTĪBAS, GUDRĪBAS, ŽĒLSIRDĪBAS UN DIEVIŠĶO ATKLĀJUMU DIENA. Īstā diena apliecināt mīlestību. Atrodiet veidu, kā pārslēgt dusmas, aizvainojumu mīlestības un pieņemšanas gultnē. Diena lūgšanām, vientulībai, altruismam, domu attīrīšanai. Nav ieteicams kaut ko sākt, jo rezultāts var nest zaudējumus.

Pašsajūta. Enerģētiskais centrs – sirds. Attīrās elpošanas ceļi, plaušas. Lietojiet tikai pārbaudītus medikamentus, kosmētiskos līdzekļus.

Čika laiks: 13:30-21:39

Saule lec pulksten 5:43

Saule riet pulksten 21:13

Otrdiena, 9. augusts

Vārdadienu svin Madara, Genoveva, Genovefa

Augošs mēness Mežāža zvaigznājā

Labvēlīgs laiks manikīram, pedikīram, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam un sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 13. diena no pulksten 20:53 – SAPRAŠANĀS DIENA. Maģiska diena, kad var atbrīvoties no pagātnes nastas. Par sevi var likt manīt vecās problēmas – pieņemiet tās un mierīgi risiniet. Laba diena informācijas saņemšanai, uzkrāšanai, mācībām, īpaši grupās. Nozīmīga informācija var atklāties negaidītā veidā. Veidojiet jaunus un padziļiniet esošos kontaktus, veiciniet saprašanos. Veiksies kopīgi darbi. Publiskās uzstāšanās būs veiksmīgākas.

Pašsajūta. Ķermenī pastiprinās atjaunošanās procesi, intensīvi cirkulē šķidrumi. Lieliski iedarbojas medikamenti un kosmētiskie līdzekļi. Visjutīgākais ir kuņģis un aizkuņģa dziedzeris. Sargājiet nieres un pēdas. Uzmanieties ar ūdens procedūrām.

Saule lec pulksten 5:45

Saule riet pulksten 21:11

Trešdiena 10. augusts

Labrenči

Pēc Labrenča sākās labības kulšanas laiks. Šo dienu bieži sauc tās senajā vārdā par Uguns dienu, un ticējumos dažādos veidos iesaka ievērot ugunsdrošības noteikumus – vai nu ierobežota krāsns kurināšana, vai arī prasība rijā ienest ūdens spaini. Tas pats attiecas uz pārējām uguns dienām no 1. līdz 10. augustam. Labrencis ir arī diena, no kuras sākot, var ābolus ēst – līdz tam tiem neesot īstas garšas. Ja Labrenča naktī ir salna, būs agrs rudens. Labrencī pirms saullēkta taisīts sviests stāv bez sāls vairāk nekā gadu un noder par dziedināmu līdzekli.

Vārdadienu svin Brencis, Audris, Inuta, Audra

Pilnmēness Mežāža zvaigznājā, kulminācija 12. augustā

Labvēlīgs laiks vaksācijai, manikīram, pedikīram.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam un sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 14. diena no pulksten 21:33 – ILGU DIENA. Ļoti veiksmīga diena jebkuriem svarīgiem darbiem. Varat sākt nozīmīgus darbus, bet tiem jābūt labi sagatavotiem. Studējiet svētos rakstus, ieklausieties saņemtajā informācijā un izmantojiet to. Var pārņemt skumjas, nepiepildītas ilgas – nepakļaujieties tām. Nezīlējiet, nelietojiet smaržas, pārlieku neskatieties spogulī.

Pašsajūta. Saudzējiet redzi, acis un galvu. Nelietojiet alkoholu. Iespējama izveseļošanās pēc ieilgušas slimības.

Čika laiks: 19:39-21:45

Saule lec pulksten 5:47

Saule riet pulksten 21:09

Ceturtdiena, 11. augusts

Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas diena

11. augusts bija diena, kad 1920. gadā, Rīgā tika parakstīts Latvijas un Padomju Krievijas miera līgums. Šī diena tika uzskatīta arī par Latvijas 1918. – 1920. gada Brīvības cīņu uzvarošu noslēgumu.

Vārdadienu svin Olga, Zita, Zigita, Liega

Pilnmēness Ūdensvīra zvaigznājā, kulminācija 12. augustā

Labvēlīgs laiks barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 15. diena no pulksten 21:55 – KĀRDINĀJUMU DIENA. Katrā no mums aktivizējas iekšējā čūska – kārdinātāja, un mēs ieraugām visādu veidu kārdinājumus. Cilvēki ir neaizsargāti, laiski, ietekmējami, pakļauti seksuālajām izpausmēm. Uzdzīvei var būt nelabvēlīgas sekas. Nostipriniet pašdisciplīnu. Aktīvi aizstāviet taisnību. Esiet godīgi un atklāti. Varat izbaudīt svētlaimi mīlestībā.

Pašsajūta. Uzmaniet vēdera dobuma orgānus. Atsakieties no āboliem un citiem iņ tipa produktiem. Uzturā lietojiet diētiskus produktus karstā veidā. Ieteicami pākšaugi, graudaugi, japāņu ēdieni. Diētas diena. Drīkst baudīt nedaudz vīna. Saslimušie ātri atlabs.

Pilnmēness 24 stundu lielā atslodze no 11. augusta pulksten 16:36 līdz 12. augusta pulksten 16:36

Saule lec pulksten 5:49

Saule riet pulksten 21:06

Piektdiena, 12. augusts

Vārdadienu svin Vizma, Klāra

Pilnmēness Ūdensvīra zvaigznājā kulminācija pulksten 4:36

Labvēlīgs laiks barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 16. diena no pulksten 22:08 – MĒRENĪBAS DIENA. Taisnprātība, līdzsvars un harmonija starp astrālo un fizisko ķermeni. Enerģija īpaši harmoniska, saudzējiet šo mieru un iekšējo komfortu. Uzvedieties klusu un ievērojiet mērenību it visā. Idejas, kas iešaujas prātā, būs veiksmīgas. Iespējams atrisināt ilgstošas finanšu problēmas. Savukārt naidīgums, agresija, skaudība var gremdēt morāli.

Pašsajūta. Veselīga mierīga pastaiga, duša. Iespējamas kaulu slimības. Neēdiet gaļu, sēnes. Asins atjaunošanas diena, lietojiet dzelzi saturošus produktus.

Pilnmēness 24 stundu lielā atslodze no 11. augusta pulksten 16:36 līdz 12. augusta pulksten 16:36

Čika laiks: 14:07-21:44

Saule lec pulksten 5:51

Saule riet pulksten 21:04

Sestdiena, 13. augusts

Starptautiskā kreiļu diena

Pirmo reizi tā tika atzīmēta 1992.gada 13.augustā pēc britu Kreiļu kluba iniciatīvas.

Vārdadienu svin Elvīra, Velga, Rēzija

Pilnmēness Zivju zvaigznājā, kulminācija 12. augustā

Labvēlīgs laiks vaksācijai.

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, manikīram un pedikīram, solārijam.

Lunārā mēneša 17. diena no pulksten 22:17 – LĪKSMES DIENA. Dienu pavadiet jautrā, atraisītā noskaņā kopā ar draugiem. Līksmojiet, bet bez žūpošanas un ālēšanās. Laba diena, kad noslēgt laulību vai harmonizēt iemīļoto attiecības.

Pašsajūta. Dziesmu, spēka vingrinājumu, dzimumtieksmes sublimācijas diena. Zāles labāk nelietot. Visjutīgākās – nieres un sirds asinsvadu sistēma.

Saule lec pulksten 5:53

Saule riet pulksten 21:02

Svētdiena, 14. augusts

Vārdadienu svin Zelma, Zemgus, Virma

Pilnmēness Zivju zvaigznājā, kulminācija 12. augustā

Labvēlīgs laiks vaksācijai.

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, manikīram un pedikīram, solārijam.

Lunārā mēneša 18. diena no pulksten 22:24 – SPOGUĻOŠANĀS DIENA. Ja kādā kaut kas patīk, padomājiet – vai tas nav par jums. Ja krīt uz nerviem, tad varbūt laiks arī sevī tikt galā ar šo īpašību. Šī diena ir arī māņu un intrigu diena. Atsakieties no godkārīgām iecerēm, egoistiskām tieksmēm, pasīvas pakļaušanās, svešām ietekmēm, no ļaunprātīgiem plāniem.

Pašsajūta. Pasīva, arī grūta diena. Gavējiet, attīriet gremošanas orgānus. Jutīgas – nieres, āda. Nelietojiet alkoholu, nesmēķējiet! Ieteicama masāža, ūdens procedūras.

Čika laiks: 18:10-23:43

Saule lec pulksten 5:55

Saule riet pulksten 20:59