foto: LETA
Latvijas Leļļu teātris arī šosezon piedāvās bezmaksas izrādes Ukrainas bēgļu bērniem
Fragments no jauniestudējuma "Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta" Latvijas Leļļu teātrī.
Bērni
2022. gada 3. augusts, 09:41

Latvijas Leļļu teātris arī šosezon piedāvās bezmaksas izrādes Ukrainas bēgļu bērniem

Jauns.lv/LETA

Latvijas Leļļu teātris arī jaunajā sezonā piedāvās bezmaksas izrādes Ukrainas bēgļu bērniem, bet daudzbērnu ģimenes saņems lielākas atlaides nekā līdz šim, informēja Latvijas Leļļu teātrī.

Reaģējot uz ekonomisko situāciju, šosezon Leļļu teātra izrādēs daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām tiks piemērota 25% atlaide katrai biļetei. Iepriekš šīs atlaides apmērs bija 20%.

Savukārt Kara plosītās Ukrainas iedzīvotāju bērniem Latvijas Leļļu teātris piedāvās noskatīties izrādes bez maksas. 

Jau vēstīts, ka Leļļu teātra 79. sezonā gaidāmi vairāki jauniestudējumi. Viens no tiem pirmizrādi piedzīvos jau 23. septembrī - Zanes Zustas izrāde "Es esmu Boss", kurā trauksmes tēmu skatuves versijā iedzīvinās režisore Beatrise Zaķe, piedaloties aktieriem Rihardam Zelezņevam, Elīnai Bojarkinai un Rūdolfam Apsem.

Savukārt 7. oktobrī pirmizrādi svinēs afrikāņu pasaka "Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu". Ar Vijas Blūzmas šīs pašas pasakas iestudējumu krievu valodā tika noslēgta teātra pērnā sezona, taču jau oktobrī izrāde būs skatāma arī latviešu valodā. Mākslinieka Gedimina Kotello un mūzikas autora Mikus Frišfelda marionešu izrādi izspēlēs aktieri Santa Didžus, Arnita Jaunzeme, Anrijs Sirmais un Lienīte Osipova.

Tāpat sezonas gaitā gaidāmi pārsteigumi ne tikai bērniem, bet arī jauniešiem un pieaugušajiem, tikšanās ar jauniem, Latvijas Leļļu teātrī līdz šim neredzētiem režisoriem un vēl nebijis muzikāls piedzīvojums.

"Gangsteromīte", "Vafeļu sirdis", "Divi mazi mežonēni", Intars Rešetins, Edgars Niklasons, Edgars Kaufelds, Andris Zeļonka un Jurijs Luniks - tie ir tikai daži no darbiem un režisoriem, ko šajā sezonā skatītāji sastaps Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā un Mazajā zālē, jaunās sezonas sākumā sola teātra pārstāvji.

Mazos skatītājus teātris uzņems jau augusta pirmajā nedēļas nogalē ar tādām izrādēm kā "Joka pēc alfabēts", "Kazlēns, kas prata skaitīt līdz desmit" un nesenāko veikumu krievu valodā "Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu".

Kā norāda Latvijas Leļļu teātra pārstāvji, 2022./2023. gada sezona ir iesākta daudzsološi, ar cerību, ka nākamajā rudenī kopbilde tiks uzņemta leļļu īstajās mājās, Krišjāņa Barona ielā, kur pagaidām vēl norit ēkas rekonstrukcijas darbi.