Dzīvesstils
2022. gada 11. aprīlis, 12:05

Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 11.04. līdz 17.04.

"Tautas Veselības Avīze"

Ieskaties "Tautas Veselības Avīzes" kalendārā un uzzini, kas būtisks gaidāms šonedēļ - no 11. aprīļa līdz 17. aprīlim. Mēness dienas, svinamdienas, Saules un Mēness aptumsumi, tradīcijas, vēsturiskās piemiņas dienas un mūsu senču Saules rita kalendārs.

Pirmdiena, 11. aprīlis

Vārdadienu svin Hermanis, Vilmārs

Augošs mēness Lauvas zvaigznājā

Labvēlīgs laiks uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam, vaksācijai.

Lunārā mēneša 11. diena no pulksten 13:06 – SLĒPTO ENERĢIJU DIENA. Visspēcīgākā enerģētika Mēness ciklā. Izvairieties no ķildām, konfliktiem. Nemirstības diena: aizgājējs ilgi paliek atmiņā. Stipriniet savu neredzamo enerģētiku, pievērsieties lūgšanām. Maģisko darbību sekas būs spēcīgas. Dāvājiet savu mīlestību un rūpes citiem, cik vien iespējams. Pasniedziet dāvanas tuviniekiem. Jebkuru darbu veiciet uzmanīgi, saudzīgi, neatstājiet pusdarītu. Laba diena braucieniem, lai sāktu tālu ceļu, pārceltos uz jaunu dzīves vietu.

Pašsajūta. Saudzējiet sevi. Palielinās traumu risks. Jutīgs mugurkauls, vārīga āda. Nelietojiet alkoholu

Saule lec pulksten 6:33

Saule riet pulksten 20:17

Otrdiena, 12. aprīlis

Starptautiskā Cilvēku lidojuma kosmosā diena

1961. gada 12. aprīlī bija pirmais cilvēka lidojums kosmosā, ko veica padomju pilsonis Jurijs Gagarins. Šis vēsturiskais notikums pavēra ceļu kosmosa izpētei visas cilvēces labā.

Vārdadienu svin Jūlijs, Ainis

Augošs mēness Lauvas zvaigznājā

Labvēlīgs laiks uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam, vaksācijai.

Lunārā mēneša 12. diena no pulksten 14:29 – MĪLESTĪBAS, GUDRĪBAS, ŽĒLSIRDĪBAS UN DIEVIŠĶO ATKLĀJUMU DIENA. Īstā diena apliecināt mīlestību. Atrodiet veidu, kā pārslēgt dusmas, aizvainojumu mīlestības un pieņemšanas gultnē. Diena lūgšanām, vientulībai, altruismam, domu attīrīšanai. Nav ieteicams kaut ko sākt, jo rezultāts var nest zaudējumus.

Pašsajūta. Enerģētiskais centrs – sirds. Attīrās elpošanas ceļi, plaušas. Lietojiet tikai pārbaudītus medikamentus, kosmētiskos līdzekļus.

Čika laiks: 13:16-17:07

Saule lec pulksten 6:30

Saule riet pulksten 20:19

Trešdiena 13. aprīlis

Vārdadienu svin Egīls, Egils, Nauris

Augošs mēness Jaunavas zvaigznājā

Labvēlīgs laiks manikīram, pedikīram un solārijam, uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai.

Nelabvēlīgs laiks attīrošām sejas un ķermeņa maskām, procedūrām, pīlingam, sejas tīrīšanai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam un vaksācijai.

Lunārā mēneša 13. diena no pulksten 15:54 – SAPRAŠANĀS DIENA. Maģiska diena, kad var atbrīvoties no pagātnes nastas. Par sevi var likt manīt vecās problēmas – pieņemiet tās un mierīgi risiniet. Laba diena informācijas saņemšanai, uzkrāšanai, mācībām, īpaši grupās. Nozīmīga informācija var atklāties negaidītā veidā. Veidojiet jaunus un padziļiniet esošos kontaktus, veiciniet saprašanos. Veiksies kopīgi darbi. Publiskās uzstāšanās būs veiksmīgākas.

Pašsajūta. Ķermenī pastiprinās atjaunošanās procesi, intensīvi cirkulē šķidrumi. Lieliski iedarbojas medikamenti un kosmētiskie līdzekļi. Visjutīgākais ir kuņģis un aizkuņģa dziedzeris. Sargājiet nieres un pēdas. Uzmanieties ar ūdens procedūrām.

Saule lec pulksten 6:27

Saule riet pulksten 20:21

Ceturtdiena, 14. aprīlis

Zaļā ceturtdiena

Kristieši šajā dienā svin Jēzus un viņa mācekļu pēdējo mielastu. Mūsu senči ticēja, ka šajā dienā jāēd dzērvenes ar medu, lai smukums un puišu piekrišana būtu līdz vecumam.

Vārdadienu svin Strauja, Gudrīte

Pilnmēness Jaunavas zvaigznājā kulminācija 16. aprīlī

Labvēlīgs laiks manikīram, pedikīram.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, vaksācijai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 14. diena no pulksten 17:20 – ILGU DIENA. Ļoti veiksmīga diena jebkuriem svarīgiem darbiem. Varat sākt nozīmīgus darbus, bet tiem jābūt labi sagatavotiem. Studējiet svētos rakstus, ieklausieties saņemtajā informācijā un izmantojiet to. Var pārņemt skumjas, nepiepildītas ilgas – nepakļaujieties tām. Nezīlējiet, nelietojiet smaržas, pārlieku neskatieties spogulī.

Pašsajūta. Saudzējiet redzi, acis un galvu. Nelietojiet alkoholu. Iespējama izveseļošanās pēc ieilgušas slimības.

Čika laiks: 21:11-23:46

Saule lec pulksten 6:25

Saule riet pulksten 20:23

Piektdiena, 15. aprīlis

Lielā Piektdiena

Kristieši piemin Jēzus sišanu krustā. Grēku nožēlas diena.

Vārdadienu svin Aelita, Gastons

Pilnmēness Svaru zvaigznājā kulminācija 16. aprīlī

Labvēlīgs laiks uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai, pīlingam, sejas tīrīšanai, pretcelulīta un striju profilakses pasākumiem, ietīšanai, masāžām, vakuummasāžai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 15. diena no pulksten 18:48 – KĀRDINĀJUMU DIENA. Katrā no mums aktivizējas iekšējā čūska – kārdinātāja, un mēs ieraugām visādu veidu kārdinājumus. Cilvēki ir neaizsargāti, laiski, ietekmējami, pakļauti seksuālajām izpausmēm. Uzdzīvei var būt nelabvēlīgas sekas. Nostipriniet pašdisciplīnu. Aktīvi aizstāviet taisnību. Esiet godīgi un atklāti. Varat izbaudīt svētlaimi mīlestībā.

Pašsajūta. Uzmaniet vēdera dobuma orgānus. Atsakieties no āboliem un citiem iņ tipa produktiem. Uzturā lietojiet diētiskus produktus karstā veidā. Ieteicami pākšaugi, graudaugi, japāņu ēdieni. Diētas diena. Drīkst baudīt nedaudz vīna. Saslimušie ātri atlabs.

Saule lec pulksten 6:22

Saule riet pulksten 20:26

Sestdiena, 16. aprīlis

Klusā Sestdiena

Pati klusākā no visām Klusās nedēļas dienām. Diena, kad Kristus dusējis kapā. Neskan baznīcu ērģeles un klusē zvani.

Pasaules balss diena

Sākotnējā iniciatīva par Pasaules balss dienu pieder vairākiem Brazīlijas balss speciālistiem, kuri 1999. gadā nāca klajā ar ideju aktualizēt balss veselību. Bet starptautiski šī diena 16. aprīlī tiek atzīmēta kopš 2002. gada.

Tās mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par balss nozīmi savstarpējā komunikācijā, par to, cik svarīga ir balss katram no mums kā saziņas līdzeklis.

Vārdadienu svin Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pilnmēness Svaru zvaigznājā, kulminācija pulksten 21:55

Labvēlīgs laiks uzacu, skropstu krāsošanai, pieaudzēšanai, pīlingam, sejas tīrīšanai, pretcelulīta un striju profilakses pasākumiem, ietīšanai, masāžām, vakuummasāžai, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 16. diena no pulksten 20:19 – MĒRENĪBAS DIENA. Taisnprātība, līdzsvars un harmonija starp astrālo un fizisko ķermeni. Enerģija īpaši harmoniska, saudzējiet šo mieru un iekšējo komfortu. Uzvedieties klusu un ievērojiet mērenību it visā. Idejas, kas iešaujas prātā, būs veiksmīgas. Iespējams atrisināt ilgstošas finanšu problēmas. Savukārt naidīgums, agresija, skaudība var gremdēt morāli.

Pašsajūta. Veselīga mierīga pastaiga, duša. Iespējamas kaulu slimības. Neēdiet gaļu, sēnes. Asins atjaunošanas diena, lietojiet dzelzi saturošus produktus.

Pilnmēness 24 stundu lielā atslodze no 16. aprīļa pulksten 9:55 līdz 17. aprīļa pulksten 9:55

Saule lec pulksten 6:20

Saule riet pulksten 20:28

Svētdiena, 17. aprīlis

Pirmās Lieldienas.

Kristieši svin Jēzus augšāmcelšanos. Savukārt bērni tic Lieldienu zaķim, kas atnesis skaistas krāsotas olas un paslēpis vai nu dārzā, vai mājās (ja dārza nav). Olu kaujas, olu ripināšana un šūpošanas padara šos svētkus gaišus un priecīgus ikkatram.

Pareizticīgo pūpolsvētdiena.

Vārdadienu svin Rūdolfs, Rūdis, Viviāna

Pilnmēness Skorpiona zvaigznājā kulminācija 16. aprīlī

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, solārijam, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām attīrošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 17. diena no pulksten 21:55 – LĪKSMES DIENA. Dienu pavadiet jautrā, atraisītā noskaņā kopā ar draugiem. Līksmojiet, bet bez žūpošanas un ālēšanās. Laba diena, kad noslēgt laulību vai harmonizēt iemīļoto attiecības.

Pašsajūta. Dziesmu, spēka vingrinājumu, dzimumtieksmes sublimācijas diena. Zāles labāk nelietot. Visjutīgākās – nieres un sirds asinsvadu sistēma.

Pilnmēness 24 stundu lielā atslodze no 16. aprīļa pulksten 9:55 līdz 17. aprīļa pulksten 9:55

Pirtij labvēlīga diena

Čika laiks: 0:57-3:23

Saule lec pulksten 6:17

Saule riet pulksten 20:30