Kā izkāpt no trauksmes apburtā loka
2022. gada 1. aprīlis, 07:00

Kā izkāpt no trauksmes apburtā loka

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Kad apkārt valdošais liek kļūt uzmanīgam un nesteigties ar nākotnes plānu iezīmēšanu, diez vai kāds iebildīs, ka šodienas situācijā grūti atrast ko drošu un stabilu. Arī aptaujājot draugus, konkrētas atbildes uz manas trauksmes rosinātajiem jautājumiem netiek saņemtas: vieni kļuvuši asociāli un koncentrējas uz saviem vaļaspriekiem, otri aktīvi piedalās labdarības un palīdzības pasākumos, bet trešie plāno doties prom no valsts.

Ar katru dienu saprast, ko domāju es pati, kļūst aizvien grūtāk – domas un sajūtas pinas, jūtos kā apburtā lokā: nevaru koncentrēties, jo par visu ir jādomā, un domāt nav iespējams, jo nevaru koncentrēties… Naktsmieru atņem prātā spindzošās domas, un dienā grūti saņemties darba pienākumiem. Ja pati netieku galā, jāmeklē palīdzību “no malas”. 

Tā kā antidepresantus vai citu “ķīmiju” mans prāts vēl nepieļauj, nolēmu atrast kādu iedarbīgu dabiskas izcelsmes līdzekli. Kur padomu meklē 21. gadsimta cilvēks? Internetā. Tā kādas pasaulē pazīstamas influenceres blogā, kam regulāri sekoju, uzgāju postu par SOD jeb superoksīda dismutāzi – enzīmu, kas dabiski rodas cilvēka organismā un palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem. Savukārt, brīvie radikāļi ir galvenais cēlonis stresam, pavājinātām koncentrēšanās spējām, nespējai cīnīties pret nelabvēlīgiem ārējiem faktoriem un citām nelaimēm, kas vajā mūsdienu cilvēku. Postā bija minēts arī tas, ka ar gadiem SOD produkcija organismā samazinās un tāpēc ir ieteicams, pat nepieciešams to uzņemt papildus.

Meklējot dziļāk, dažādos avotos noskaidroju vairāk par SOD. Šo enzīmu līdz ar diviem citiem spēcīgiem antioksidantiem – glutationa peroksidāzi un katalāzi –, ko ražo cilvēka organisms, 1969. gadā atklāja Djūka Universitātes pētnieki Džo Makords un Ērvins Fridovičs. Pētniekikaidroja, ka šie trīs enzīmi rosina organismu iznīcināt kaitīgos brīvos radikāļus un „pašpārstrādāties“, attiecīgi likvidējot aizvien vairāk radikāļu. Piemēram, SOD slāpē superoksīda radikāļus neiedomājamā ātrumā un apjomā – miljoniem radikāļu vienā minūtē!

SOD ir metaloenzīmu grupa, kas atrodama visās dzīvības formās un veido pirmo aizsardzības kārtu pret reaktīvajām skābekļa formām, svarīgu antioksidantu aizsardzību pret oksidatīvo stresu u. c., vārdu sakot, tas ir pirmais palīgs organisma bojājumu un nepilnību novēršanā. Vairākos pētījumos pierādīts SOD terapeitiskais un fizioloģiskais potenciāls: tas gan kalpo kā pretstresa līdzeklis un pretiekaisuma aģents. Tāpat to kā lielisku cīnītāju pret radikāļu ietekmi uz ādu lieto pretnovecošanas kosmētikas līdzekļu sastāvā.2
Tā kā teju visos avotos neiztrūkstoši tika minēts, ka mūsdienu cilvēka dzīve ir stresa faktoriem pilna, un, pret tiem necīnoties, ir viegli iedzīvoties nopietnās kaitēs, nolēmu, ka cīnīšos jau tagad, un sāku meklēt, kādu produktu sastāvā ir iekļauts SOD. 

Uzdūros informācijai par no melones ekstrakta iegūtu bioaktīvu SOD, kas bagātināts ar magniju – abu minēto aktīvo vielu “sadarbības formula”, kuru ražotājs nosaucis par Extramel® un iekļāvis LYLcalm™ formulā,  tiek vērtēta kā izcila organisma aizsargspēju stiprināšanā un intelektuālās darbības paaugstināšanā, miega kvalitātes uzlabošanā un citos svarīgos procesos. 
Pētījumos secināts, ka jau pēc nepilna mēneša Extramel® saturoša uztura bagātinātāja lietošanas, stresa līmenis samazinās par 22%, par 23% uzlabojas mentālā darbība, par 14% – oncentrēšanās spējas. Savukārt, cīņā ar dažādiem stresa raisītiem simptomiem (miega traucējumiem, aizkaitināmību, nogurumu) tas spēj panākt, ka 28 dienu laikā šie faktori samazinās par 63%.

Pieņemot lēmumu, ka tieši šāds – ar zinātniski pierādītu ātru ietekmi un dabisks – palīgs cīņā ar ārējiem apstākļiem man ļoti noderētu, meklēju vietni, kur iespējams pasūtīt SOD ar magniju. Jauks bija mans pārsteigums, kad internets izmeta meklējumos, ka šī kombinācija ir pieejama tepat, mūsu aptiekās, pateicoties vietējam farmācijas zīmolam LYL love your life®, kas to nesen laidis pārdošanā.
 
Aptiekā saņēmu izsmeļošu papildinformāciju par jauno LYL zen:

  • augsti bioaktīvais melones augļu koncentrāts ir īpaši iedarbīgs dabisks stresa mazinātājs;
  • produkta iedarbību pastiprina magnijs L-pidolāta formā (inovatīvākais magnija veids, kas sniedz augstākas uzsūkšanās spējas);
  • mikrokapsulācijas metode nodrošina kapsulu aizsardzību pret kuņģa skābes uzbrukumiem, līdz ar to ļaujot produktam maksimāli iedarboties;
  • uz LYL zen kastītes atrodams QR-kods, kuru noskenējot atveras viscerālā fizioterapeita Artūra Ķirpa lekcija ar praktiskiem ieteikumiem, kā nomierināt sevi ikdienā. 

Manis atrastā SOD ar magnija kombinācija LYL zen mani nav pievīlusi. Protams, mazā, smaragda zaļā kapsula nepasargā mani no pasaules notikumiem, tomēr mans prāts naktī atpūšas dziļā miegā, bet dienā manās domās ir skaidrība un struktūra.

Pavasarī iegādājies LYL ZEN aptiekās un interneta aptiekās ar -20 % atlaidi.

1. https://www.jbc.org/article/S0021-9258(18)63504-5/pdf

2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5969776/

3. https://www.extramel.com/en/our-scientific-studies/

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia