Attiecības
2022. gada 7. janvāris, 07:37

Kāpēc sievietēm patīk vīrieši, kuri skrien?

Jauns.lv

Daudzi kaislīgi skrējēji skrien, lai gūtu prieku un uzturētu sevi formā. Tomēr mēs varam arī apdomāt skriešanas ietekmi, runājot par to, kā sievietes izvēlas sev partnerus. Izrādās, ka sievietes vīriešos meklē spēku un izturību, ko skriešana lieliski demonstrē.

Sievietes iekāro vīriešus, kuri viņām patīk. Taču te savu lomu spēlē arī mūsu senču priekšstati par to, kas ir spēcīgs vīrietis. Tolaik, lai izdzīvotu, bija jābūt labam skrējējam. Tas tikai apliecina, ka arī mūsdienās sievietes nespēj palikt vienaldzīgas skrējēju priekšā, vēsta psychologytoday.com.

foto: Pixabay

Runājot par vīriešu ķermeņa formu, parasti V-veida ķermeņa forma vīriešiem tiek uzskatīta par vispievilcīgāko, kad ir plati pleci un tievāks viduklis. Mūsu senčiem vīrietis ar V-veida ķermenī varēja vieglāk piekļūt izdzīvošanai vajadzīgiem resursiem, labi aizsargāt vājākos, uzskatīti par pievilcīgākiem sievietēm. Mūsu senči medīja upuri „noskrienot”— nogurdināja laupījumu, nenogurstoši to izsekojot. Sievietes izvēlējās tādus vīriešus, kuri bija labi skrējēji, jo tie varēja nodrošināt ģimeni ar  pārtiku. Mūsdienās, kad lielākās "medības" ir atlaides lielveikalā, sievietēm ir citi principi, kā viņas izvēlas sev partneri.Tomēr vīrieša sportiskā forma netiek pavisam ignorēta.

foto: Pixabay

Vēl joprojām augstu tiek vērtēta spēja noskriet garas distances, piemēram, maratonu. Arī taisna un stalta gaita ir viens no vīriešu pievilcības signāliem, kas liecina par labu ķermeņa spēku un stipru muskuļu tonusu. Interesanti, ka pētījums ir pierādījis, ka sievietēm vīrieši šķiet pievilcīgāki, kad viņi nēsā sporta somu, nekā tad, ja viņi nenēsā sporta somu. Tas liecina, ka tikai ārēja norāde, ka viņš sporto, jau padara vīrieti sieviešu acīs pievilcīgāku.

Skrējēju pievilcība var būt saistīta arī ar to, kā viņi tiek uztverti. Mēs redzam skrējējus, kas raksturoti kā uzvarētāji, cīnītāji vai varoņi, kuriem ir neatlaidība un apņēmība turpināt ceļu un cīnīties ar grūtībām, lai pieveiktu garas distances. Šāda izturība, neatlaidība un garīgais spēks nepadoties tiek uztverts kā rādītājs, kas liecina par spēju nodrošināt un aizsargāt resursus mūsu evolūcijas pagātnē.

foto: Pixabay

Vai skrējēji ir labi mīlnieki? Paši skrējēji droši vien jau zina atbildi uz šo jautājumu. Skrējējiem parasti ir labāka sirds un asinsvadu sistēmas efektivitāte un spēcīgāka dzimumtieksme. Šī iemesla dēļ senatnē vīrieši, kuri varēja noskriet garu ceļu un kuriem bija izcila fiziskā izturība, visticamāk, tiktu izvēlēti par dzīves partneriem. Skrējējiem ir arī labāki elpošanas paņēmieni un labāka ķermeņa apzināšanās, kas nozīmē, ka viņi ir mierīgāki, labāk spēj kontrolēt savas emocijas un būt emocionāli inteliģentāki. Nedaudz vairāk nekā puse vīriešu un nedaudz mazāk kā puse sieviešu ziņo, ka viņu seksuālā dzīve uzlabojās pēc tam, kad viņi sāka nodarboties ar skriešanu, savukārt pāri, kuri skrien kopā, ziņo, ka viņiem ir sekss ir biežāk nekā iepriekš.

Skriešana ne tikai padara mūs stiprākus un veselīgākus, tā neapšaubāmi uzlabo mūsu seksuālo dzīvi un padara mūs pievilcīgākus sieviešu acīs. 

Kā pasaulslaveni sportisti trenējas pandēmijas laikā

Lielā daļā pasaules dažādi ierobežojumi, kas tika noteikti saistībā ar Covid-19 pandēmiju, pamazām tiek mīkstināti. Tas lielā mērā ietekmējis ar ...

gallery icon