Tievē kā slavenība!
Ja arī tu esi nolēmusi līdz vasarai vai vēl ātrāk iegūt kārdinošas formas, tev var noderēt kāda no Holivudas zvaigžņu iecienītām diētām. Piedāvājam nelielu ceļvedi tajās.
Mērķis – iedarbināt tādu organisma reakciju, kad ķermenis izmanto taukus kā degvielu, tādējādi izraisot strauju svara zudumu. Diēta uzturā paredz daudz olbaltumvielu un maz ogļhidrātu.
Tās pamatideja – katrā maltītē uzturā vienādās daļās tiek lietoti proteīnus, ogļhidrātus un taukvielas saturoši produkti.
Ievēro: Skārleta Johansone, Sandra Buloka, Mišela Obama
Princips – tā kā pārtikas olbaltumvielas atšķirīgi reaģē ar dažādu grupu asinīm, katrai no tām atbilst un neatbilst konkrēti produkti.
Ievēro: Demija Mūra
Tā palīdz samazināt cukura līmeni asinīs, tādējādi ļaujot novērst diabēta komplikācijas. Diēta paredz biežas ēdienreizes, mazu tauku saturu, saldumu un alkohola, kā arī ogļhidrātu lietošanas ierobežošanu.
Ievēro: Hale Berija
Tās parasti ir piecas nelielas maltītes dienas garumā ik pa četrām stundām, kurās lieto galvenokārt dārzeņus, augļus un proteīnus (piemēram, liesu gaļu).
Ievēro: Dženifera Lopeza, Merija Kerija
Tā balstās uz glikēmisko indeksu, kurā produkti ir sarindoti pēc to glikēmiskā daudzuma. Diēta ir sadalīta trīs fāzēs, katrā ir noteikti atļautie ēdieni, maltīšu plāni un receptes.
Tās mērķis ir sasniegt hormonālo līdzsvaru, ēdot specifiski pagatavotu ēdienu. Uzturā tiek lietoti svaigi dārzeņi, zaļie lapu dārzeņi, augļi, rieksti. Pietiekamā daudzumā jāuzņem arī proteīni, kā arī ik dienu jāizdzer astoņas glāzes ūdens.
Ievēro: Dženifera Anistone, Renē Zelvēgere
Tā balstās uz kaloriju un taukvielu ierobežojumiem. Katram produktam piešķirta noteikta vērtība punktos, kuru kopējais dienas apjoms ir limitēts un atkarīgs no diētas ieturētāja vecuma un auguma garuma.
Ievēro: Ketrīna Zeta Džonsa, Keita Bekinseila
To ievērojot, vismaz 75% pārtikas jāēd jēlā veidā, to negatavojot, jo tādējādi ēdiens vairāk saglabā enzīmus. Svaigi augļi, dārzeņi, rieksti, sēklas, pupas, graudi, pākšaugi, žāvēti augļi, jūras veltes ir šīs diētas ēdienkartes pamatā.
Ievēro: Stings, Demija Mūra
Tā pieļauj jebkādas pārtikas lietošanu, izņemot dzīvnieku izcelsmes produktus (gaļu, olas, sieru u. c.). Sekojot šādam dzīvesstilam, normalizējas holesterīna līmenis un liekais svars strauji mazinās.
Ievēro: Alīsija Silverstone
Tā darbojas komplektā ar autora izstrādātu fitnesa programmu, taču attiecībā uz pārtikas ierobežojumiem no ēdienkartes jāizslēdz alkohols, maize, piens, augļi un vēl daži produkti.
Ievēro: Heidija Kluma, Līva Tailere, Naomi Kempbela
Nekādas gaļas – tas ir pamatlikums, savukārt siera un olu lietošanu uzturā šī diēta pieļauj.
Tā pieļauj dienā uzņemt minimālo kaloriju daudzumu, kāds cilvēkam noteikts atbilstoši viņa augumam, svaram un vecumam.
Ievēro: Bejonsa Noulza
Tā paredz primāri uzturā lietot iespējami dabiskākus, mazāk apstrādātus produktus. Īpaši tiek rekomendēti graudi, dārzeņi (ierobežojot tomātus un baklažānus), pupas, garšvielas, zivis, augļi, rieksti, sēklas. Ēdiens jāuzņem un jāsakošļā lēnām un mierīgi.
Kā jau liecina nosaukums – par vēlamiem šajā diēta tiek uzskatīti tie produkti, kas satur maz vai nemaz tauku.