Austrumnieciski bieza un tumīga lēcu zupa
Šī zupa būs ar austrumniecisku garšu, bieza un tumīga. Iesaka žurnāla „100 Labi Padomi” galvenā redaktore Signe Šēnfelde. Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu pietiks 6 porcijām, pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes.
Sastāvdaļas
350 g lēcu
1 sīpols
2 burkāni
1 ķiploka daiviņa
½ tējk. karija, ingvera, koriandra (malta) no katra
6 plānas šķēles bekona
1,5 l karsta buljona
sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana
1. Noskalo lēcas un ļauj, lai tās sietā notekas. Notīri un sagriez salmiņos sīpolu un burkānus, caur spiedi izspied ķiploku. Lielā kastrolī uzkarsē nedaudz eļļas un tajā apcep sīpolus, pievieno garšvielas, ķiploku un visbeidzot burkānus. Samaisi, pievieno lēcas un buljonu.
2. Uzvāri un ļauj, lai zem vāka uz nelielas uguns tas virst vēl 15 minūtes. Uz sakarsētas pannas sacep bekonu līdz kraukšķīgumam.
3. Nelielā bļodiņā atliec nedaudz lēcu un burkānu, pārējo sablenderē. Ja vēlies, vari pievienot krējumu. Lej šķīvjos, katrā liekot pa karotei veselo lēcu un burkānu, rotā ar bekona šķēli un svaigu kinzas (koriandra) zariņu.
Žurnāls „100 Labi Padomi” / Foto: Rojs Maizītis