Apaļīgas un skaistas. Pasaulē slavenākās lielo izmēru modeles
2013. gada 28. augusts, 06:15

Apaļīgas un skaistas. Pasaulē slavenākās lielo izmēru modeles

Jauns.lv

Dažkārt šķiet, ka sievietes to vien dara kā meklē jaunus tievēšanas veidus – sulu kūres, treniņu programmas un arvien radošākas diētas. Taču tajā pašā laikā uzplaukumu piedzīvojusi lielo izmēru modes industrija, kuras modeles kļūst arvien populārākas un atpazīstamākas.

1.    Dženija Ranka. Viņa tikai nesen uzsākusi modeles karjeru, taču jau nonākusi mediju uzmanības lokā. Aprīlī Ranka pozēja zīmola H&M peldkostīmu kolekcijas reklāmām, kļūstot par pirmo lielo izmēru modeli slavenās veikalu ķēdes vēsturē. Fotosesija sacēla tik lielu kņadu, ka viņa uzrakstīja izjustu atklātu vēstuli. „Es uzskatu par savu pienākumu parādīt jaunām meitenēm, kuras iet cauri tam pašam, kam es, ka ir pieņemami būt atšķirīgai,” viņa norādīja. „Jūs izaugsiet no šī neveikluma. Tikmēr cenšaties kļūt par labākiem cilvēkiem un neuztraucieties par saviem augšstilbiem – ar tiem viss ir kārtībā.”

2.    Safija Karina. Viņa kādreiz bija „parasta” modele, taču pēc pieņemšanās svarā tika atlaista no aģentūras. „Es vēlos popularizēt pozitīvu skatu uz savu ķermeni un kalpot par paraugu jaunām sievietēm, kuras kādreiz domāja, ka būšana tievai ir vienīgais veids, kā ielauzties modes industrijā,” viņa sacīja.

3.    Kristela Rena. Viņa par lielo izmēru modeli kļuva tāpēc, ka darbošanās populārajā modeļu industrijā noveda pie pamatīgiem ēšanas traucējumiem. Rena arī izteikusies, ka dizaineriem par standarta izmēru vajadzētu padarīt nevis amerikāņu 0, bet gan 8.izmēru (kas atbilst Eiropas 38.izmēram). Tagad gan Rena atgriezusies pie agrākajiem, daudzkārt smalkākajiem izmēriem.

4.    Justīne Legolta. Neierasti uz modes žurnāla vāka redzēt modeli ar pilnīgākām aprisēm, taču to izdarīja Kvebekas Elle 2013.gada maija numurā. Pēc tam kanādiešu modele dalījās savā priekā portālā Facebook: „Mani patiesi iepriecina tas, ka par Elle vāka fotogrāfiju saņēmu tikai pozitīvas atsauksmes. Izskatās, ka cilvēkus vairs nešokē apaļumi medijos. Tās ir lieliskas ziņas!”

5.     Robina Lovlija. Viņa ir lielo izmēru supermodele. Lovlija pozējusi uz Vogue Italia, Marie Claire un Elle France vākiem, kā ir bijusi pirmā lielo izmēru modele luksusa zīmola reklāmas kampaņā – pērnā gada septembrī viņa fotografējās zīmolam Ralph Lauren. „Daudzām lielo izmēru modelēm Ņujorkā pašlaik ir ļoti labas karjeras,” viņa sacīja. „Un būs tikai vēl labāk.”

6.    Tara Linna. Uz 2012.gada februāra Elle numura vāka Tara Linna nokļuva tieši savas figūras dēļ. Žurnāls viņas ķermeni pasludināja par vienu no skaistākajiem, izpelnoties lielu sabiedrības atbalstu.

7.    Ešlija Greiema. Viņa kļuva populāra, kad telekanāli Fox un ABC izņēma no apraides zīmola Lane Bryant reklāmu ar viņas piedalīšanos. Viņa nosodīja šo soli: „Meitenes no Victoria’s Secret var demonstrēt savas bikšeles visas dienas garumā Taču, kad lielāka izmēra sievietes atklāj nedaudz vairāk, viņi to uzreiz izgriež.”

8.    Kendisa Hafina. 2012.gada maijā viņa pozēja uz žurnāla S Moda vāka pilnīgi kaila. Turklāt izdevumā publicētā intervijā viņa stāstīja, kā lielo izmēru modeles ietekmē sabiedrības priekšstatus par sievietes ķermeni. „Vogue Italia fotosesija atvēra industrijas acis un pierādīja, ka mēs esam skaistas, seksīgas un labas modeles,” viņa teica. „Tagad cilvēki grib redzēt vairāk. Senākās diskusijas par Photoshop lietojumu lika modes industrijai saprast, ka cilvēki vēlas skatīties uz īstām sievietēm.”

9.    Velveta d’Amūra. Viņa ieguva popularitāti 2006.gadā, kad Parīzes modes nedēļā demonstrēja modes nama Jean Paul Gaultier 2007.gada pavasara un vasaras kolekcijas tērpus. Kopš tā laika viņa daudzkārt aizstāvējusi izmaiņas modes industrijā, dodot tajā vietu pilnīgākām modelēm.

Avots: Huffington Post. Foto: BullsPress, publicitātes foto.