foto: LETA
Visu dienu seko līdzi Rīgas skriešanas svētkiem!
Ik gadu Lattelekom Rīgas maratonā trasē dodas tūkstošiem skrējēju.
2017. gada 14. maijs, 06:22

Visu dienu seko līdzi Rīgas skriešanas svētkiem!

Kasjauns.lv

Kanāls 360 TV un Shortcut parūpējušies, lai ikkatrs Latvijas iedzīvotājs 14. maijā varētu ar TV starpniecību būt notikumu epicentrā un svinēt skriešanas svētkus, kad galvaspilsētas ielās notiks vērienīgākais šīs vasaras sporta pasākums – Lattelecom Rīgas maratons.

Tiešraides no notikuma vietas, ekspresintervijas ar sportistiem un līdzjutējiem, līdzi jušana skrējējiem, sporta sacensību analīze un sasniegumu konstatēšana – pirmo reizi maratona vēsturē beidzot varēsim pilnībā izdzīvot maratonu pat ja paši neskriesim, bet atradīsimies mājās, dārzā, jeb būsim aizbraukuši ārzemju ceļojumā. Tas viss būs iespējams, jo kanāls 360 TV cītīgi sekos Lattelecom Rīgas maratonam, un sporta svētku notikumi būs arī pieejami Shortcut lietotājiem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ekskluzīvas intervijas ar skrējējiem vadīs Gustavs Terzens.

Runājot par konkrētām lietām, sporta jomas pārzinātājs Gustavs Terzens pasākuma laikā uz TV studiju aicinās tikko distanci beigušos skrējējus, kur viņus iztaujās, uzmundrinās, noskaidros, kā tad gājis maratonā, kurš bijis tas kilometrs, kurā šķitis – spēki tūlīt, tūlīt būs galā, kā arī noskaidros, kad parādījusies otrā elpa. Savukārt trīs kanāla 360 TV korespondentes – Linda Samsonova, Kristīne Komarovska un Monika Martinso – tiešraidēm pieslēgsies no dažādām vietām trasē, sekojot līdzi gan mazo ķiparu, kuriem šis būs pirmais maratons, startam, gan jau pieredzējušu maratonistu veikumam, mērojot vairāk nekā 42 kilometrus Rīgas ielās.
Lattelecom Rīgas maratons ik gadu maijā pulcē tūkstošiem skrējēju kā no Latvijas, tā ārvalstīm. Pasākumā piedalās gan mazi bērni, gan pieaugušie un arī profesionāli sportisti. Cits skrien pilnu maratonu, proti, vairāk nekā 42 kilometrus, cits pusmaratonu, bet vēl kāds – 10 kilometrus vai īso sešu kilometru distanci. Līdz šim ik gadu skriešanas maratonā piedalās virkne Latvijas slavenību. Iepriekšējos gados skrējis Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Jenny May, Intars Busulis, Ralfs Eilans, Kristīne Garklāva, Lauris Lizbovskis, Intars Rešetins, grupas Prāta vētra puiši... Daudzi no sabiedrībā zināmiem ļaudīm arī šogad pieteikušies dalībai maratonā un cīnīsies ar sevi, lai pavarētu pašu izvēlēto distances garumu.
 „14. maijā tiešraidēs no pulksten 8 rītā līdz pēcpusdienai kanāla 360 TV reportieri rūpēsies, lai TV skatītāji uzzinātu visu aktuālo informāciju par notikumiem trasē. Rādīsim gan sportisko sadaļu, gan atmosfēru, kas valda Rīgā. TV skatītājs varēs vērot tiešraides un sajusties tā, it kā pats būtu uz vietas,” informē producents Dīvs Reiznieks.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Maratona dalībnieku vidū bijusi arī grupa „Prāta vētra”.


Ikviens maratonam varēs sekot arī savā telefonā, datorā vai planšetdatorā. Tāpat pirmo reizi maratona vēsturē, pateicoties sasaistei ar „Garmin” viedpulksteņiem, varēsim dzīvot līdzi labākajiem skrējējiem, jo TV tiks translēts skrējēju pulss, būs norādes par veikto distanci un uzzināsim daudz citas noderīgas informācijas. No sabiedrībā zināmiem ļaudīm „Garmin” viedpulksteņus maratona laikā izmantos TV zvaigznes Lelde Lietaviete un Uģis Joksts, kā arī maratonskrējēja Anita Kažemāka. Uz tikšanos kanālā 360 TV un Shortcut!
Kanāls 360 TV pieejams Lattelecom klientiem – Interaktīvajā TV, Virszemes TV un lietotnē Shortcut savā telefonā, datorā vai planšetdatorā, kā arī Apple TV un Android TVTM.