Pēc smagas un garas cīņas par savu dzīvību mirusi Baiba Barone
Lai viegls ceļš mūžībā, Baibiņ...
Dzīvības loterija
2016. gada 2. decembris, 13:41

Pēc smagas un garas cīņas par savu dzīvību mirusi Baiba Barone

Jauns.lv

(Ziņa papildināta plkst.17.20) Sēru vēsts šodien saņemta no Tartu slimnīcas - pēc aknu transplantācijas izdzisusi 25 gadus vecās Baibas Barones dzīvība, vēstī LTV Ziņu dienests. 

Baiba Tartu pavadīja vairākus mēnešus, kur gaidīja savas dzīvības glābšanas vienīgo cerību - donora aknu. Pagājušajā nedēļā beidzot notika ilgi gaidītā operācija, taču šodien no Tartu saņemtas skumjās ziņas. 

Jau vakar izskanēja ziņas, ka Baibai neklājas tik labi, tika konstatētas problēmas ar asinsriti. Ārsti nolēma jaunieti pieslēgt mākslīgās elpināšanas aparātam un iemidzināt. "Mammiņ, bet es taču dzīvot gribu," - tie bijuši Baibas pēdējie vārdi pirms iemidzināšanas, sacīja viņas māte Māra, kura visu šo laiku bija kopā ar meitu Tartu slimnīcā.

Kā pastāstīja labdarības organizācijā "Ziedot.lv", šobrīd ir uzsāktas sarunas ar ģimeni par pārvešanas apmaksāšanu, kā arī apbedīšanas izdevumu segšanu. Šīs izmaksas tiks segtas no iepriekš Baronei saziedotajiem līdzekļiem, kad nauda tika vākta slimnīcas rēķina apmaksai. Toreiz tika savākti 27 611 eiro. Savukārt atlikusī summa tiks novirzīta līdzīgu labdarības projektu atbalstam, kā arī papildu rēķinu apmaksai Tartu slimnīcā, ja gadījumā tādi par Barones ārstēšanu vēl būs radušies

Baibas ceļš līdz transplantācijai bija garš un mokošs. Valsts atteicās apmaksāt meitenei nepieciešamo aknu transplantāciju, tāpēc operācijai nepieciešamos 50 000 eiro naudu saziedoja cilvēki ar organizācijas "Ziedot.lv" starpniecību. Nacionālais veselības dienests gan atteicās segt arī Tartu slimnīcas izmaksas, taču veselības ministre Anda Čakša drīz vien paziņoja, ka nepieciešamos aptuveni 100 000 eiro varēs segt no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fonda līdzekļiem. 

Kasjauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību ģimenei, māmiņai Mārai un visiem, kas pazina Baibu!
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no LTV