Arbūzs ir brīnumgards, bet ir kāda problēma... Uztura eksperte iesaka, kā arbūzu ēst veselīgāk
foto: Shutterstock
Diētas

Arbūzs ir brīnumgards, bet ir kāda problēma... Uztura eksperte iesaka, kā arbūzu ēst veselīgāk

Viktorija Popova

Jauns.lv

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs. Problēma tikai tā, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. Taču ir recepte, kā cukura uzsūkšanos organismā palēnināt.

Kā apēst arbūzu veselīgāk un vienlaikus arī jaunās garšu niansēs, iesaka  pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI. Lūk, viņu piedāvātā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

foto: Viktorija Kožemjakina

Arbūzu salāti ar ogām un sieru

Sastāvdaļas

neliels arbūzs
200 g fetas vai Brinzas siera
3-4 gurķi
200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
15-20 bazilika lapas

Mērcei

2 ēdamk. olīveļļas
sula no 1 laima
miziņas no 1/2 laima
1 tējk. medus