Kā laika gaitā mainījušies mutes dobuma kopšanas paradumi
Esi vesels
2024. gada 24. aprīlis, 09:45

Kā laika gaitā mainījušies mutes dobuma kopšanas paradumi

Reklāmraksts

Optimālas mutes dobuma veselības uzturēšana ir būtiska ne tikai starojošam smaidam, bet arī vispārējai veselībai un labsajūtai. Lai gan lielākā daļa no mums zobu tīrīšanas un zobu diega lietošanas pamatus apgūst jau agrā bērnībā, šo vienkāršo rutīnas darbību nozīmi zobu slimību profilaksē nedrīkst novērtēt par zemu. Mutes dobuma veselības problēmas ietekmē cilvēkus visa mūža garumā, radot sāpes, diskomfortu un daudz komplikāciju, skaidro Rīna Vasiļeca, ģimenes ārste, endokrinoloģe, Santjago de Kompostela Universitātes pētniece. 

Zobu slimību profilakses nozīme

Kariess un periodontīts ir visbiežāk sastopamās zobu slimības, kas saistītas ar mutes dobuma higiēnu. Kariess ir zoba cieto audu (emaljas un dentīna) pakāpeniska bojāšanās, kas izraisa caurumu veidošanos. To bieži izraisa mutē esošās baktērijas, pārvēršot cukurus skābēs, kas pēc tam negatīvi ietekmē zoba virsmu. Periodontīts ir smaganu slimības veids, kam raksturīgs iekaisums un infekcija, kas izraisa mīksto audu un alveolārā kaula, kas balsta zobus, bojāšanos.

Optimālas mutes dobuma veselības nodrošināšana ar zobu irigatoru

Irigatora iekļaušana ikdienas zobu kopšanā ievērojami uzlabo mutes dobuma veselību ilgtermiņā un piedāvā daudzas priekšrocības:

  • Dziļa tīrīšana: Irigators iekļūst grūti aizsniedzamās vietās, garantējot rūpīgu zobu tīrīšanu, nodrošinot, ka starp zobiem nepaliek ēdiena paliekas.
  • Saudzīgs pret smaganām: Irigators ne tikai masē un stimulē smaganas, uzlabojot asinsriti, bet ir arī maigs pret jutīgām vietām.
  • Savietojamība ar zobārstniecības ierīcēm: Tas ir neaizstājams līdzeklis cilvēkiem ar ortodontiskajām breketēm, zobu implantiem, kroņiem vai tiltiem. Ūdens strūkla rūpīgi attīra starpzobu telpu ap šiem piederumiem, nenodarot kaitējumu.
  • Izmaksu efektivitāte: irigatora izmaksas pārsniedz regulārās tradicionālās diega vai citu vienreiz lietojamu tīrīšanas līdzekļu iegādes izmaksas, taču ilgtermiņā tas var pat ietaupīt uz zobārstniecības rēķina. 
  • Laika taupīšana: tīrīšana ar irigatoru ir ātrāks process nekā parastās zobu diegu tīrīšanas metodes, jo īpaši, manevrējot ap breketēm vai citām zobārstniecības ierīcēm.
  • Labāka atbilstība: Vieglums un gandarījums, ko sniedz irigatora lietošana, var uzlabot mutes dobuma higiēnas praksi.
foto: Publicitātes foto

Mūsdienu mutes dobuma kopšanas stūrakmens

Irigatora iekļaušana ikdienas zobu kopšanā ievērojami uzlabo mutes dobuma veselību ilgtermiņā. Lai gan zobu birstēm, tostarp specializētajām, un zobu diegam ir būtiska loma mutes dobuma higiēnā, tās nevar aizstāt irigatorus. Irigatoru ērtums, pielāgošanās iespējas un efektivitāte sniedz priekšrocības, ko nevar piedāvāt ne zobu birstes, ne zobu diegi.

Irigators ar ūdens strūklas mehānismu var piekļūt vietām, piemēram, zem smaganu līnijas, nodrošinot padziļinātu tīrīšanu, kas ir saudzīga pat jutīgām smaganām, breketēm, zobu kroņiem un tiltiem, uzlabojot gan profilaksi, gan esošo smaganu slimību risināšanu

Uz pierādījumiem balstītas izvēles izdarīšana

Starp daudzveidīgajiem pieejamajiem mutes dobuma higiēnas instrumentiem pārnēsājamais irigators TH-912 izceļas kā progresīvs ikdienas zobu kopšanas rutīnas papildinājums. 

TH-912 ir piemērots dažādiem zobu jutīguma veidiem. Tā 360° rotējošais uzgalis nodrošina vienmērīgu šķidruma plūsmu. Īpaši jāatzīmē, ka tā automātiskā izslēgšanās pēc divām minūtēm atbilst zobārstu ieteikumiem par procedūras ilgumu, nodrošinot optimālu aprūpi. TH-912 ne tikai notīra ēdiena paliekas, bet arī aktīvi cīnās pret baktēriju augšanu, zobakmens veidošanos un kariesa attīstību, kā arī veic smaganu masāžu.

TH-912 var papildināt ar vairākiem specializētiem uzgaļiem:

  • ortodontisko uzgalīti uzlabotai ikdienas mutes dobuma higiēnai,
  • periodonta uzgalis ir unikāli veidots smaganu malu, smaganu kabatu un protēžu un zobu tiltu apakšvirsmu tīrīšanai,
  • specializētais uzgalis implantiem, tiltiem,
  • deguna uzgalis ir pieejams tiem, kas vēlas tīrīt un skalot deguna dobumu.

TH-912 akumulators var darboties līdz 45 dienām nepārtrauktas lietošanas, pirms to nepieciešams uzlādēt. Tiek piedāvāti divi krāsu ziņā atšķirīgi maināmi uzgaļi, ja irigatoru lieto vairāki lietotāji. TH-912 rūpīgi izstrādātais dizains nodrošina, ka tas aizņem minimālu vietu, ir kompakts izmēros un mazu svaru.

Būtībā TH-912 irigators ir ideāls jaudas, pielāgojamības un pārnēsājamības apvienojums, ar stilīgu, uz lietotāju orientētā dizainu, kas atbilst Eiropas standartiem un noteikumiem.