foto: Publicitātes foto
Gaišredzīgā medicīna – Veselīga dzīvesveida sistēma
Dabasspēks
2024. gada 29. februāris, 12:43

Gaišredzīgā medicīna – Veselīga dzīvesveida sistēma

Reklāmas projekts

Maz kurš zina, ka savu attīstību mūsdienu rietumu medicīna guvusi, pateicoties Gaišredzīgajai medicīnai – cilvēka ārstēšanai pēc hadīsām (instrukcijām). Gaišreģis Muhameds izskaidroja ne vien musulmaņu ticības pamatus, bet sniedza arī nenovērtējamus padomus veselības saglabāšanai no paša Radītāja.

Daudzi atklājumi, ko veikuši Eiropas zinātnieki – mediķi salīdzinoši nesen, jau gadsimtiem aktīvi tika praktizēti musulmaņu vidū.

Gaišreģa hadīsas – ceļš uz ilgmūžību

“Ēdiet un dzeriet, taču ziniet mēru”, - ieteica Allāha sūtnis. “Viena trešdaļa kuņģa domāta ēdienam, viena trešdaļa – dzērieniem un viena trešdaļa – elpošanai.” Gavēņa ievērošana un mērenība ēšanā ir daudz veselīgāka par mūsdienu diētām, kuras mēs visi šodien ievērojam.

Ēdiens musulmaņiem jau gadsimtiem tiek gatavots no Halal produktiem. Halal – labākā kvalitātes kontroles sistēma pasaulē, tāpēc daudzi eiropieši šodien meklē šo zīmi uz iepakojuma.

foto: Publicitātes foto

Allāhs Korānā brīdina: “Nenolemiet sevi nāvei”.

Islāmā viss, kas iznīcina cilvēku, ir stingri liegts: alkohols, tabaka, narkotikas, neveselīgs ēdiens, nepiedienīgas rīcības.

“Mēris – tā ir apgānīšana, kas nosūtīta Izraēlas tautai un tiem, kas bijuši pirms tam. Ja tu dzirdi, ka kādā vietā ir mēris, neej tur, taču, ja mēris atnācis uz to vietu, kur tu atrodies, necenties bēgt”, - tā vēstīts Bukhari un Muslima Gaišreģa vārdu kolekcijā. Musulmaņu ārsti pirmie zinātniski pierādījuši, ka eksistē “lipīgas slimības” un uzsāka karantīnas drošības pasākumus.

foto: Publicitātes foto

“Tīrība ir puse no ticības”, uzstāj Gaišreģis. Dievbijīgie musulmaņi strikti ievēro ķermeņa, dvēseles un mājokļa tīrību. Tikai tā, pēc viņu domām, cilvēks saglabā cieņu, taisnību un veselību. Tai pat laikā, Eiropā higiēnas principi iedzīvojās tikai XIX gadsimta vidū kopā ar mazgāšanās līdzekļiem, savukārt līdz tam laikam netīrība un utis skaitījās kā īpašas svētuma pazīmes.

Patiesa lūgšana ne velti tiek uzskatīta par Gaišredzīgās medicīnas dievišķajām zālēm. Ikdienišķa pieckārtēja saruna ar Allāhu labvēlīgi ietekmē ne vien dvēseles stāvokli, bet arī fizisko pašsajūtu: uzlabo atmiņu, vielmaiņu un asinsriti, stiprina locītavas un nomierina nervu sistēmu.

foto: Publicitātes foto

Medicīna – Radītāja dāvana cilvēcei

“Dievs radīja slimību. Viņš arī radīja zāles. Ārstējieties taču!” – aicināja Gaišreģis Muhameds un ieteica islāma zinātniekiem un ārstiem nopietni nodarboties ar medicīnas attīstību: pamatīgi izpētīt slimības, veikt pētījumus, meklēt zāles. Savukārt, musulmaņiem viņš ieteica civilizētu ārstēšanos, tā vietā, lai dotos pie šarlatāniem un burvjiem.

Arābu ārsti ir veikuši ne mazums grandiozu atklājumu medicīnā. Ne velti, galvenā mācību grāmata ārstiem visā pasaulē līdz 18.gadsimtam bija “Ārstniecības zinātnes kanons”, kura autors ir arābu ārsts un zinātnieks Avicenna. Nenovērtējamais darbs pat ticis kanonizēts kristietiskajā Eiropā.

Dabīgās farmācijas centrs ZAPTIEKA ļauj atdzimt senajām Gaišredzīgās medicīnas tradīcijām un norāda ceļu uz aktīvu ilgmūžību. Lietojot unikālos augus un eļļas, ko rekomendējis pats Gaišreģis Muhameds,  - , jūsu veselība tiks stiprināta, jo ​​“veselība – tā ir neredzama bagātība”.

foto: Publicitātes foto

Zaptieka

Tērbatas iela 59/61, Rīga