foto: Shutterstock
28 minūtes miris! Fils no Austrālijas dalās ar nāves sajūtām pēc sirds apstāšanās
Dzīvības loterija
2023. gada 27. aprīlis, 06:42

28 minūtes miris! Fils no Austrālijas dalās ar nāves sajūtām pēc sirds apstāšanās

Jauns.lv

57 gadus vecais Fils Zdibels no Viktorijas štata, Austrālijā, aprakstījis savu “ārpus ķermeņa” pieredzi, piedzīvojot klīnisko nāvi 28 minūšu garumā, vēsta “News.com”.

Fils spēlējis basketbolu brīdī, kad viņam apstājusies sirdsdarbība, ko izraisīja koronāro artēriju aneirisma. Fila dēls bija klāt notikuma brīdī, un nekavējoties izsauca neatliekamo palīdzību. Paramediķi nogādāja kungu slimnīcā, kur viņš nāca pie samaņas dažas dienas vēlāk. Ārsti kungam paziņoja, ka viņš tehniski bijis miris 28 minūtes. 

Fils aprakstīja šo pieredzi, kā “ārpus ķermeņa” sajūtu, tā, it kā viņš būtu vērojis notikušo no malas. “Esmu dzimis brīnumkrekliņā, ja tas būtu noticis citā vietā un laikā, kad apkārt nebūtu bijuši tik daudz cilvēku, es, iespējams, būtu miris,” stāsta Fils. 

“Es domāju, ka man izdzīvot palīdzēja fiziskā sagatavotība un cīņas māksla, ar kuru nodarbojos jau vairākus gadus,” piebilda Fils. 

Nu vīrietis ir vesels un novērtē katru sev dāvāto dzīves minūti, piebilstot, ka ikvienam būtu vērtīgi apgūt vai atsvaidzināt mākslīgās elpināšanas zināšanas, jo tieši tā spēja glābt viņa dzīvību. 

Kristijas stāsts

Pagājušā gada 29. janvārī Kristiju atrada viņas viesistabā, sēžot uz dīvāna atvērtām acīm bez dzīvības pazīmēm. Mediķi izmisīgi centās glābt sievietes dzīvību 40 minūtes, viņai bija apstājusies elpošana, un mediķi paziņoja, ka izdzīvošanas izredzes ir vien seši procenti. 

Kirstijai apstājās arī sirdsdarbība, un viņa tika ievietota medicīniski izraisītā komā, bet sievietes ģimenei tika teikts, lai "gaida sliktāko".

“Es sapratu, ka nemirstu, tikai mans ķermenis “nedarbojas”, bet mana misija uz Zemes vēl nav galā,” stāsta Kristija. 

“Tajā brīdī tikai mana ģimene zināja, kas noticis, bet ar manu māsu sazinājās viena no manām draudzenēm, un jautājusi, kas noticis. Es biju pie viņas “atnākusi”, sacīdama, ka mans ķermenis vairs nedarbojas un es nezinu, vai spēšu tajā atgriezties,” par piedzīvoto stāsta Kristija. 

Cilvēks - brīnums

Britu vīrieša Kevina Hilla sirds pārstāja pukstēt uz vairākām minūtēm pēc pagājušajā gadā veiktas sirds vārstuļa operācijas komplikācijām. Pēc tam, kad 55 gadus vecais vīrietis no Derbijas, Lielbritānijā, tika atdzīvināts, ārsti viņu nodēvēja par “cilvēku – brīnumu”. Savu unikālo pieredzi vīrietis pastāstījis “South West News Service”. 

“Es neredzēju savu ķermeni, bet jutu, ka esmu nošķirts no tā. Es atrados gara valstībā, apzinājos, kas notiek, bet izjutu tik lielu mieru. Tad vienkārši aizmigu, bet brīnumainā kārtā pamodos dzīvs,” stāsta Kevins, kurš apgalvo, ka nekādu gaismu tuneļa galā redzējis neesot, nekas neesot liecinājis par bailēm, viņš vienkārši apzinājies, ka nav viņa laiks mirt.