foto: Publicitātes foto
"Tik tuvu sapnim, kā nekad!" Lūdz ziedot onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra rekonstrukcijai
Dzīvības loterija
2023. gada 15. februāris, 17:00

"Tik tuvu sapnim, kā nekad!" Lūdz ziedot onkoloģisko pacientu rehabilitācijas centra rekonstrukcijai

Jauns.lv

Onkoloģisko pacientu atbalsta organizācija “Dzīvības koks” 15. janvārī ir uzsākusi akciju ““Dzīvības koks” par visiem un visi par Dignāju”.

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība “Dzīvības koks” ir uzsākusi ziedojumu akciju ar mērķi pabeigt psihosociālā rehabilitācijas centra Dignājā rekonstrukciju, lai jau šovasar tur varētu uzņemt onkoloģiskos pacientus.  

“Šodien esam tik tuvu mūsu visu kopīgajam sapnim, kā nekad agrāk, bet mums pietrūkst 70 000 eiro.”

Sākotnēji psihosociālā rehabilitācija tika īstenota par ziedojumiem, bet kopš 2018. gada programma onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem ir valsts apmaksāts pakalpojums. Kopš 2009. gada šādu atbalstu saņēmuši 4000 pacientu. 

Taču rehabilitācijas programma visus šos gadus noritējusi īrētās, pielāgotās telpās, kas tikai daļēji ir  piemērotas programmas īstenošanai un cilvēku izmitināšanai.

Sapnis par savām mājām aizsākās 2012. gadā, kad biedrība par ziedojumos piesaistītiem līdzekļiem sāka  atjaunot un rekonstruēt ēku Dignājas pagastā Jēkabpils novadā. 

Vēzis nešķiro.Tas katru gadu skar aptuveni 80 000 cilvēku – mūsu draugus, tuviniekus, mūs pašus. Un daudziem tieši psihosociālās rehabilitācijas programma dod spēku atveseļoties un pilnvērtīgi atgriezties dzīvē. 

“Mēs sakām paldies vairāk nekā 300 cilvēkiem, kuri nepilnu divu nedēļu laikā jau ir saziedojuši vairāk nekā 10 000 eiro. Psihosociālās rehabilitācijas centra onkoloģiskajiem pacientiem pabeigšanai vēl nepieciešami 70 000 eiro,” pateicas “Dzīvības koks”. 

Vairāk par ziedojuma mērķi:

foto: Publicitātes foto

Centrs Jēkabpils novadā, Dignājā par privātpersonu un uzņēmumu ziedojumiem, kā arī valsts piešķirtajiem līdzekļiem, top jau desmit gadu garumā.

Pa šo laiku ir izdarīts ļoti daudz –  nostiprinātas ēkas nesošās konstrukcijas, izveidota siltumizolācija, uzlikts jumts, ielikti logi, ēka ir nokrāsota, daļēji sakārtota ārējā teritorija. Iekšpusē izveidota ūdensvadu un kanalizācijas sistēma, elektroinstalāciju tīkls, šobrīd notiek telpu apdare. Par ziedojumiem jau esam iekārtojuši un daļēji aprīkojuši ar elektrotehniku centra virtuvi, drīzumā sāksies darbs pie Fizisko aktivitāšu istabas izveides, kas arī taps par ziedoto naudu.

Lai pabeigtu centra būvniecību un tas varētu uzņemt pirmās onkoloģisko pacientu psihosociālās rehabilitācijas grupas, vēl ir nepieciešami naudas līdzekļi, dažādi materiāli un sadzīves lietas: materiāli sienu krāsošanai,  grīdām (lamināts, u.c.); flīzes vannas   istabām; santehnika (duškabīnes, podi, izlietnes, ūdens maisītāji); elektro preces (lampas, spuldzes utt.); mēbeles istabu iekārtošanai (gultas, skapji, plaukti utt.); segas, spilveni, gultasveļa, dvieļi; trauki, galda piederumi; elektrotehnika (ledusskapis, veļas mašīna, video un audio aparatūra tiešsaistes lekciju nodrošināšanai) utt.

Ziedot iespējams šeit!