foto: AP/Scanpix
Covid-19 pacientei, kurai iestājusies paralīze un uztveres traucējumi, jāļauj nomirt, lemj britu tiesnesis
Foto ilustratīva nozīme.
2021. gada 7. septembris, 06:24

Covid-19 pacientei, kurai iestājusies paralīze un uztveres traucējumi, jāļauj nomirt, lemj britu tiesnesis

Jauns.lv

Aptuveni 50 gadus veca sieviete no Kembridžas, kas privātuma dēļ tiek dēvēta par A.H., tiek uzskatīta par vissmagāk skarto Covid-19 pacienti pasaulē. Kamēr speciālisti, kas viņu ārstē Adenbrukas slimnīcā norāda, ka viņas dzīvības uzturēšanas ārstēšanai vajadzētu beigties, tikmēr ģimene tam nepiekrīt un vēlas viņai piešķirt vairāk laika. Visbeidzot, Aizsardzības tiesas tiesnesis Heidens lēmis, ka sievietei vajadzētu ļaut nomirt, vēsta "Independent".

Tiesnesis Heidens uzklausījis gan ārstus, gan pacienta bērnus un māsu.

Speciālisti norādījuši, ka sieviete ir sarežģītākā Covid-19 paciente pasaulē ar dziļām komplikācijām. Sievietes gadījums esot unikāls, jo viņa ir gandrīz pilnībā paralizēta un viņai ir smagi uztveres traucējumi. Viņa ir pieslēgta pie mākslīgās plaušu ventilācijas un nespēj runāt.

Ārsti akcentējuši , ka viņi nespēj uzlabot viņas stāvokli. Viņi lēš, ka sievietei atlikuši tikai pāris mēneši, un tie, viņuprāt, būtu labāk pavadāmi, ja viņa tiktu pārcelta uz paliatīvās aprūpes režīmu, kur varētu mierīgi nomirt tuvinieku lokā.

Tiesnesis apmeklējis sievieti arī slimnīcā, aprakstot Covid-19 atstāto ietekmi uz viņas veselību kā "brutālu".

"Man ir teikts, ka A.H. ir vissarežģītākais Covid-19 pacients pasaulē. Šī vīrusa ietekme uz A.H. ir radījusi nežēlīgu dilemmu gan viņas ģimenei, gan profesionāļiem, kas par viņu rūpējas," norādījis tiesnesis.

Tiesnesis Heidens paudis, ka nav viegli nonācis pie sava secinājuma, bet lēmis, ka ventilācija jāpārtrauc līdz oktobra beigām. Sieviete esot jāpārvieto uz vietu, kas aizsargā viņas privātumu un nodrošina lielāku atpūtu.

Sieviete slimnīcā tika nogādāta 2020. gada izskaņā. Viņai bija citas veselības problēmas, kā arī liekais svars.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44