foto: LETA
Valdība šovakar lems par pasažieru satiksmes pārtraukšanu ar Lielbritāniju
Esi vesels
2020. gada 20. decembris, 17:10

Valdība šovakar lems par pasažieru satiksmes pārtraukšanu ar Lielbritāniju

Jauns.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sociālajā vietnē "Twitter" norāda, ka arī Latvija varētu pārtraukt pasažieru satiksmi ar Lielbritāniju.

Par to valdība lems šovakar, paziņojis Kariņš.

"Ņemot vērā satraucošo informāciju par jaunu Covid-19 paveidu, atbildīgās ministrijas gatavo dokumentus par pasažieru satiksmes pārtraukšanu ar Lielbritāniju. Šovakar plānojam tos pieņemt valdības sēdē aptaujas kārtībā. Par tās norisi informācija sekos," raksta Kariņš.

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) brīdina, ka Latvijas valdība apsver apturēt lidojumus uz Lielbritāniju.

Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele (AP) raksta, ka ir saņemts Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra risku novērtējums un patlaban notiek konsultēšanās ar ekspertiem. 

"Gatavojam lēmumu, kura mērķis - iespējami ilgi pasargāt Latvijas iedzīvotājus no vīrusa jauna mutācijas veida," raksta Viņķele.

Arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits apstiprina, ka Satiksmes ministrija ir iesniegusi valdībā priekšlikumu par pasažieru pārvadājumu pārtraukšanu ar Lielbritāniju no 21.decembra līdz nākamā gada 1.janvārim.

Jauns.lv jau ziņoja, ka, reaģējot uz informāciju par jauna, lipīgāka koronavīrusa paveida izplatīšanos Lielbritānijā, vairākas Eiropas valstis svētdien paziņojušas, ka ierobežo satiksmi ar Apvienoto Karalisti.

Šobrīd par satiksmes ierobežojumiem paziņojusi Nīderlande, Beļģija, Austrija, Itālija. Arī Vācija paziņojusi, ka apsver iespēju apturēt aviosatiksmi gan ar Lielbritāniju, gan Dienvidāfrikas Republiku, kur arī atklāts minētais vīrusa paveids.

Čehija pavēstījusi par stingrākiem karantīnas noteikumiem cilvēkiem, kas pēdējo divu nedēļu laikā vismaz diennakti uzturējušies Lielbritānijā.

Pasaules Veselības organizācija norādījusi, ka uztur ciešus kontaktus ar Lielbritānijas amatpersonām  attiecībā uz jauno vīrusa variantu, un solījusi informēt pasaules valstu valdības un sabiedrību par to, kas šai jautājumā zināms.

Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks svētdien atzinis, ka koronavīrusa jaunatklātā lipīgākā paveida izplatību pašlaik neizdodas kontrolēt un tās iegrožošanai noteiktais stingrākais karantīnas režīms var palikt spēkā vēl mēnešiem ilgi.