Covid-19 saslimšanas gadījumi konstatēti vēl divās izglītības iestādēs
foto: unsplash.com
Foto ilustratīva nozīme.
Esi vesels

Covid-19 saslimšanas gadījumi konstatēti vēl divās izglītības iestādēs

Jauns.lv / LETA

Līdz skolēnu brīvlaikam attālināti mācīsies Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5.-12.klases, kā arī viena Valdemārpils vidusskolas klase, jo iestādēs kļuvis zināms par Covid-19 saslimšanas gadījumiem.

Krāslavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Kavinska klāstīja, ka saslimšana konstatēta gan skolotāju, gan izglītojamo vidū.

Lai lemtu par izglītības procesa īstenošanu Krāslavas Varavīksnes vidusskolā, sasaukta novada domes ārkārtas sēdē. Tajā nolemts mācības vidusskolas 5.-12. klasēs līdz 18.oktobrim īstenot attālināti.

Savukārt novada izglītības iestāžu vadītājiem jāveic atkārtota instruktāža par epidemioloģiskās drošības pasākumiem, kas jāpilda, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību izglītības iestādēs.

Kavinska skaidroja, ka citas mācību iestādes novadā pagaidām strādās ierastajā režīmā.

Ceturtdien kļuva zināms, ka Krāslavas novadā ir vēl seši Covid-19 inficētie, kopējam saslimušo skaitam tur sasniedzot 23 cilvēkus.

Tāpat inficēšanās ar Covid-19 konstatēta kādam Valdemārpils vidusskolas audzēknim, informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Viņa norādīja, ka šādu informāciju Talsu novada pašvaldība saņēmusi vakar. Patlaban ar šo skolēnu saistītie cilvēki atrodas mājas karantīnā, attiecīgās klases audzēkņi mācības turpina attālināti līdz skolēnu rudens brīvlaikam, kas būs no 19.oktobra līdz 23.oktobrim.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, Talsu novadā līdz 8.oktobra plkst.10 bija reģistrēti 35 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

Kā vēstīts, saslimšana ar Covid-19 šonedēļ tika konstatēta arī Valdemārpils pirmsskolas izglītības iestādes "Saulstariņš" audzēknim, tādēļ Talsu novada pašvaldība slēdza attiecīgo bērnudārza grupiņu, nosakot divu nedēļu mājas karantīnu tās audzēkņiem un pedagogiem. 

Iespējams, ka Covid-19 uzliesmojums Talsu novadā ir vērojams tādēļ, ka daudzi Talsu novada iedzīvotāji strādā zivju pārstrādes uzņēmuma "Līcis -99" Kolkas cehā, kur saslimšana ar Covid-19 konstatēta 33 darbiniekiem.