Dzīvības loterija
2016. gada 19. decembris, 13:14

Aizkustinoši foto! Gunārs Kalniņš un bērni ar īpašajām vajadzībām “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” mēģinājumā

Jauns.lv

Gatavojoties Ziemassvētku labdarības akcijas "Nāc līdzās!" koncertam, kas šovakar, 19. decembrī, notiks Latvijas Nacionālajā operā, svētdien Strazdumuižas internātvidusskolas zālē visu dienu skanēja orķestra skaņas, kora un solistu balsis, kur kopā ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām koncertu izmēģināja populāri mūziķi.

“Nāc līdzās Ziemassvētkos!” ir gada sirsnīgākais un emocijām bagātākais koncerts ne tikai “Nāc līdzās!” kopienā. To gaida arī daudzi skatītāju un klausītāju tūkstoši pie televīzijas ekrāniem un radio visā Latvijā. Ar “Nāc līdzās!” kopā svētku koncertā būs gan “Nāc līdzās!” senie draugi – LNO soliste Ilona Bagele, dziedātāji Evita Zālīte, Gunārs Kalniņš, Goran Gora, Ieva Sutugova, Ieva Akuratere, Rūta Dūduma, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Nikolajs Puzikovs, grupa Musiqq, pianiste Agnese Egliņa, hip-hop izpildītājs Ozols, koris Kamēr…  gan tie, ar kuriem koncertā tiksimies pirmo reizi – Daumants Kalniņš, Kristīne Prauliņa, Elza Rozentāle, koklētāja Laima Jansone, akustisko ģitāru trio – Aivars Hermanis, Mārcis Auziņs, Kaspars Zemītis.

Šis gads ir “Nāc līdzās!” 20. dzimšanas dienas jubilejas gads. Un koncertā, kā allaž, kopā ar u talantīgākajiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām piedalīsies Latvijas izcilākie skatuves mākslinieki. Tie ir mākslinieki, kurus Fondā Nāc līdzās! sauc par Labās sirds māksliniekiem, jo visi dziedātāji ziedo savu laiku un talantu, lai piedalītos šim koncertam speciāli veidotā kopīgā koncertpriekšnesumā ar bērniem ar īpašām vajadzībām.

Piemēram, Latvijas talantīgā pianiste Agnese Egliņa jau vairākkārt mērojusi ceļu pie neredzīgā akordeonista Mihaila uz Pārdaugavu uz P.Jurjāna mūzikas skolu, lai kopā iestudēt burvīgu franču valsi – Valse Musette, aizrautīgā koklētāja Laima Jansone viesojusies un kopā muzicējusi Rīgas dienas aprūpes centrā Cerību tilts ar jauniešu folkloras grupu “Zvaigžņu dzirksts kapella”. Vasaras radošajā nometnē četras dienas no rīta līdz vakaram ar jauniešiem strādāja mūziķis Gunārs Kalniņš, kurš šajā jubilejas reizē tiek īpaši gaidīts atgriežamies uz Nāc līdzās! skatuves, jo ar Gunāru fonda jauniešus saista senas draudzības saites vairāk nekā 10 gadu garumā.

Koncertā  muzicēs DD orķestris  diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. 

Kasjauns.lv/Foto: Publicitātes foto