2020. gada 3. aprīlis, 21:22

"Cirku rāda vienkārši, visus māna" - "Zilā krusta" patversmes iemītnieki nenovērtē centienus apkarot Covid-19

Jauns.lv

Kristīgā bezpajumtnieku patversme Rīgā, Maskavas ielā 336, nedēļas sākumā tika nosaukta par Covid-19 perēkli, jo inficējušies daudzi iestādes klienti un vairāki darbinieki. Viņiem visiem ir aizliegts pamest teritoriju turpmākās 2 nedēļas, un viņi arī necentīsies to darīt, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Taču par apkārt notiekošo iemītniekiem ir radikāls viedoklis. Proti, mākslīgi tiek radīts haoss, bet Covid-19 faktiski ir viegla saaukstēšanās.

"Tā kā mums neviens neslimo, un visi ir pozitīvā noskaņojumā, mums šī visa dezinformācija ir pilnīgs auts," raidījumam "Degpunktā" stāsta viens no patversmes klientiem. "Bet tas, ka mums tūlīt būs kūrorts ar teltīm, tas gan. Tā kā mēs esam sabiedrības nabadzīgākais slānis, ar mums var nerēķināties un taisīt mācības, it kā viņi mācētu efektīvi ar kaut ko cīnīties, bet patiesībā viņi cīnās neefektīvi."

Karantīnā palikušie sūdzas, ka trūkst informācijas par to, kas notiek, un uz kvalitatīvu aprūpi neviens nemaz necer.

"Cirku rāda vienkārši, visus māna," uzskata kāds cits satiktais "Zilā krusta" iemītnieks. "Zāles par 30 eiro atsūtīja - paracetamolu. Ārsti? Pat netaisās sūtīt te nevienu! Kaut gan tika pateikts, lai atsūta. Viņi negrib nevienu šurp sūtīt. Teltī grib ievietot veselos. Mums ir trīs cilvēki, kam nebija pozitīvi rezultāti, bet tas bija pirms trim dienām. Trīs dienas viņi pavadīja te starp slimajiem. Ko te ņemt? Kam šī visa izrādīšanās?"

Nakts patversmē „Zilais Krusts” uzstāda armijas teltis ar aprīkojumu

Ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, un situāciju, ka vienuviet saslimuši ir tik daudz cilvēki, tika nolemts patversmes teritorijā uzstādīt armijas teltis ...

gallery icon
61

Iestādes iekšienē šobrīd arī tiek skaidrots, kā sācies Covid-19 uzliesmojums. Ir skaidrs, ka ne viens vien klients ar slimības simptomiem varētu būt palicis uz ielas.

"Pirmais saslimušais pēc maniem datiem vispār nav apmeklējis Dievkalpojumus, tas ir invalīds, kas vispār nevarēja uz turieni aiziet. Un nākamā liecība, ko es dzirdēju - cilvēks, kas gulēja virs viņa un apmeklēja Dievkalpojumu, saņēmis negatīvu rezultātu," stāsta vēl kāds satiktais.

Karantīnas zonā ieslodzītie pauž bažas par atlabšanas iespējām, jo ik dienas vieni slimnieki satiek citus. Satraukumu rada tas, ka neviens nevar atbildēt, vai ir iespējama atkārtota inficēšanās ar Covid-19, un šādos neziņas apstākļos katram būtu jāatrodas atsevišķā istabā bez iespējas vienam otru satikt.