Jaunums! Dabīgais palīgs vienmēr tev līdzās!
Mājas aptieciņa
2019. gada 6. jūnijs, 09:32

Jaunums! Dabīgais palīgs vienmēr tev līdzās!

Jauns.lv

Spasmoil sastāvā esošās piparmētras un fenheļa ēteriskās eļļas palīdz samazināt vēdera uzpūšanos, kā arī tām piemīt spazmolītisks efekts. Piparmētra palīdz mazināt meteorismu. Fenhelis palīdz uzlabot gremošanu.

Inese Millere – ārste, apzinātas ēšanas trenere, stresa vadības konsultante.

Produkta iegāde tiešsaistē – avemed.lv

Teju katram dzīves laikā ir nācies saskarties ar  ādām gremošanas problēmām – sāpēm, diskomfortu vai spiedošu sajūtu vēderā, pārmērīgu gāzu veidošanos. Šie simptomi visbiežāk saistīti ar stresu, steidzīgo dzīves ritmu un mazkustīgumu un nesabalansētu uzturu. Spazmolītiskas sāpes vēderā bieži rosina stress.

Kāds tam ir skaidrojums?

Distress izraisa tā saucamās funkcionālās slimības, kad pacientam ir zināma rakstura sūdzības vai sāpes vēderā. Šādos gadījumos tiek runāts par kairinātās zarnas sindromu.
Stresa hormoni ietekmē zarnu muskulatūru, kas stresa situācijās saspringts tāpat kā viss ķermenis. Pazīmes un simptomi – vēdergraizes, vēdera pūšanās, gāzu uzkrāšanās, var piemeklēt caureja vai aizcietējums.

Kas ir vēdera spazmas un meteorisms?

Spazma ir muskuļu saraušanās. Šādas sāpes ir bez precīzas lokalizācijas, viļņveidīgas jeb lēkmjveida – spiedoša, žņaudzoša vai duroša sajūta, kas pāriet un atkal atsākas.Tās sauc par spazmolītiskām sāpēm. Ja spazmas rodas sakrājušos gāzu dēļ vēderā, tad to sauc par meteorismu.

Kā palīdzēt risināt šīs problēmas?

Mazināt stresa simptomus – atslābinoties, pievēršoties fiziskām aktivitātēm un pielāgojot uzturu ar dabisku viegli sagremojamu, šķiedrvielu saturošu pārtiku. Atrast brīdi miera pilnvērtīgai maltītei, atcerēties par ūdens uzņemšanu dienas laikā. Ja sūdzības nemazinās, konsultēties ar ārstu vai farmaceitu un jautāt pēc dabiska risinājuma problēmai.

Kā, visiem tik zināmā, piparmētra spēj palīdzēt vēdera sāpēm
(spazmām)?

Piparmētra jau vēsturiski tika izmantota vēdera problēmu mazināšanai. Visvērtīgākās piparmētras aktīvo vielu avots ir piparmētru ēteriskā eļļa. Galvenā aktīvā viela ir mentols, kas organismā rada vēsuma sajūtu iedarbojoties uz aukstuma receptoriem.

Nonākot zarnu traktā piparmētru eļļa kā vēsa drāna uz pieres pie galvas sāpēm atbrīvo zarnu trakta sieniņas no spazmām, kas izraisa vēdera sāpes un veicina gāzu uzkrāšanos un ļauj tām turpināt normālu gremošanas trakta peristaltiku jeb dobo orgānu gludās muskulatūras ritmisku, viļņveidīgu saraušanos, kas virza sagremoto uzturu uz priekšu.

Zināms, ka fenhelim ir vairākas vērtīgas īpašības, bet īpaši to
rekomendē pie gāzu uzkrāšanās vēderā, kā var izskaidrot šī auga lielisko efektu?

Fenheļa eļļas aktīvās vielas ir ķīmiski līdzīgs prieka hormonam dopamīnam, tās darbība izpaužas relaksējoša, nomierinoša iedarbība uz zarnu sieniņas gludo muskulatūru, kas mazina vēdera sāpes un paralēli atbrīvojas uzkrājušās gāzes. Kombinējot fenheļa eļļu ar piparmētru eļļu tiek sasniegts pozitīvākais efekts vēdera spazmu un gāzu novēršanai.
Būtiski savu mājas aptieciņu papildināt ar šiem ārstniecības līdzekļiem, palīdzot mazināt gremošanas traucējumu radītos simptomus.

www.avemed.lv
 
Raksts sadarbībā ar "Lotos Pharma".