„Ko Ārsti Tev Nestāsta”: paaugstināta temperatūra var paglābt no vēža
Esi vesels
2013. gada 30. septembris, 15:40

„Ko Ārsti Tev Nestāsta”: paaugstināta temperatūra var paglābt no vēža

Jauns.lv

Saķerot pirmās iesnas un drudzi, ieteicams atturēties no temperatūras tūlītējas samazināšanas. Plašos pētījumos atklāts, ka drudzis, iespējams, ir viens no galvenajiem iemesliem, kas liek atkāpties daudz bīstamākām slimībām, piemēram, vēzim.

Žurnāla „Ko Ārsti Tev Nestāsta” oktobra numurā minēti vairāki pierādījumi, kas norāda uz saistību starp augstu temperatūru un audzēju spontānu regresiju, un, kā atzīst zinātnieki, šo pierādījumu būtu vēl vairāk, ja vien ārsti necenstos temperatūru nekavējoties nodzīt.

Kāds pētījums, kurā iesaistīti 603 melanomas slimnieki un 627 veseli cilvēki, atklājis, ka izslimotas infekciju slimības samazinājušas risku iegūt ādas vēzi, turklāt, jo vairāk šo slimību bijis, jo mazāki kļuvuši audzēja draudi. Itāliešu pētnieki pat aprēķinājuši skaitliskas sakarības – viņi secinājuši, ka par 2% mazāks infekciju slimību un drudža gadījumu skaits pēc desmit gadiem atspēlējas ar tikpat lielu mirstības pieaugumu no vēža.

Žurnālā aprakstīti vairāki gadījumi, kad pēc paaugstinātas temperatūras pēkšņi pārstājis attīstīties krūts vēzis, ļaundabīgs ādas audzējs, limfoma (limfātiskās sistēmas audzējs) un nieru vēzis. Tiesa, tradicionālā medicīna vēža atkāpšanos saista vienīgi ar veiksmīgu ārstēšanu.

Vēl oktobra numurā „Ko Ārsti Tev Nestāsta” raksta par uztura lomu bērnu intelekta attīstībā. Žurnāls atsaucas uz pētījumu, kurā atklāts, ka IQ paaugstina olbaltumvielām bagātīga diēta. Īpaši svarīgi, lai bērns proteīnus saņemtu pirmajās četrās dzīves nedēļās, taču to pietiekama uzņemšana būtiska arī turpmāk. Piemēram, lai bērns pirmajās mācību stundās nebūtu miegains, viņam brokastīs jāēd tieši olbaltumvielām, nevis ogļhidrātiem bagātīga maltīte.

Žurnāls sagrauj arī mītu par kalciju, kas vajadzīgs stipriem kauliem. Kādā pētījumā pierādīts, ka patiesībā kalcija tabletes var pat divkāršot kaulu lūzumu risku. „Galvenā īpašība, kam jāpiemīt kauliem, lai novērstu to lūšanu, ir elastīgums, ko nodrošina kolagēns, nevis kalcijs,” raksta „Ko Ārsti Tev Nestāsta”. Rakstā par kalciju uzsvērts, ka jābūt uzmanīgiem ar jebkuras vielas izraušanu no konteksta un uzņemšanu lielos daudzumos, jo tas ietekmē visu uzturvielu līdzsvaru organismā.  

Jaunākais žurnāla  „Ko Ārsti Tev Nestāsta” numurs kopš 27. septembra ir pieejams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Kasjauns.lv/ Publicitātes foto