Garšīgi un bez lieliem tēriņiem: miso zupa, kuru gatavo improvizācijas aktrises Elīna Geida un Anete Bendika
Improvizēt uz skatuves nav vis tas pats, kas improvizēt virtuvē! Improvizācijas teātris "Divas" jeb Anete Bendika un Elīna Geida kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski kārtīgi pēc receptes gatavo miso zupu ar nūdelēm, lai cienātu savu menedžeri Aigu.
Gan Anete, gan Elīna atzīst – ģimenē nebūt nav galvenās pavāres. Anetes ģimenē parasti gatavo vīrs, kurš tad uztaisa “garo” ēdienu – tādu, ko var ēst ilgāku laiku. Viņa pati savukārt māk cept pankūkas, ar kurām parasti brīvdienās iepriecina ģimeni, bet uz svētkiem saņemas kādai kūkai – soli pa solim pēc receptes, neko neimprovizējot.
Elīna gatavošanas pienākumus dala uz pusēm ar vīru un kopā arī veido iepirkumu sarakstu pirms došanās uz veikalu, kur neskatās ne pa labi, ne pa kreisi – tikai uz to, kas sarakstā. Vai arī iepērkas svētdienas vakarā e-veikalā, kad ir laiks mierīgi pārdomāt, kas būs nepieciešams. Gatavo viņa pārsvarā svētkos, un tad gan tie ir eksperimenti, bet Elīna atzīst, ka tas ir visai stresains pasākums. Abām vislabāk garšo kartupeļu pankūkas, Anetei – it sevišķi vecmāmiņas ceptās, un arī sviestmaizītes ar sieru un šķiņķi. Bet Improvizācijas teātra DIVAS menedžerei Aigai Anete un Elīna kopā ar Rimi gardēdi šefpavāru Normundu Baranovski bez jebkādas improvizācijas gatavo miso zupu ar nūdelēm – kņudinošām garšām bagātu un ļoti lēti pagatavojamu. Noskaties video un uzzini, kā to darīt!
Miso zupa ar nūdelēm
3 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 2,55 eiro
Cena par porciju: 0,85 eiro
Nepieciešams:
100 g saldētu zaļo zirnīšu;
30 g gaišās sojas pupiņu pastas Shinjyo Miso;
3 kūtī dētas olas;
15 g zaļo lociņu;
30 g kaltēti sojas gabaliņi;
3 iepakojumi ātri pagatavojamo nūdeļu ar dārzeņu garšu;
sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Liec vārīties olas. Vāri apmēram 6 minūtes, lai iegūtu mīksti vārītu olu. Kad olas gatavas, atdzesē tās aukstā ūdenī, nolobi un pārgriez uz pusēm.
Katlā lej 700 ml ūdens (vai atkarībā no tā, cik šķidru zupu vēlies), uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno buljonu, kas nāk kopā ar ātri pagatavojamajām nūdelēm. Kad ūdens ar buljonu vārās, pievieno sojas gabaliņus un ēdamkaroti miso pastas. Rūpīgi samaisi, lai tā pasta izšķīst buljonā. Pēc tam pievieno saldētos zaļos zirnīšus. Ļauj tiem dažas minūtes pavārīties, līdz tie kļūst mīksti. Kad zirnīši ir gandrīz gatavi, katlā ieliec ātri pagatavojamās nūdeles un vāri atbilstoši instrukcijām (parasti apmēram 2–3 minūtes). Kad nūdeles ir mīkstas, pievieno sagrieztos zaļos lociņus un sāli un piparus pēc garšas. Ja nepieciešams, pielej vēl mazliet ūdens, lai panāktu vēlamo konsistenci.
Kad zupa gatava, pasniedz to bļodās, liekot tajā uz pusēm pārgrieztas vārītas olas, un baudi siltu, aromātisku miso zupu ar nūdelēm.