1dienas
17stundas
34minūtes
12sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ellas biezzupa un citas siera receptes. Pikanti!

Ellas biezzupa un citas siera receptes. Pikanti!

Jauns.lv

Kausētais siers vienmēr piešķir ēdienam spilgtu un pikantu garšu – ir pārliecināta dziedātāja Ella. Lūk, 5 receptes lieliskiem siera ēdieniem.

Ellas biezzupa un citas siera receptes. Pikanti!...

­

­ ­­

Oriģinālrecepte

Vajadzēs: 400 g dārzeņu vai vistas buljona, 5 prāvi tomāti, 300 g svaigu brokoļu, 1 kārbiņa kausētā siera.

Pagatavo:

Svaigus tomātus sagriež un sutina nelielā ūdens daudzumā, pievieno buljonu un ziedkausiņos sadalītus brokoļus. Vāra, kamēr brokoļi mīksti. Masu sablendē un karstai pievieno kausētu sieru, līdz tas pilnībā izkūst.

„Protams, garšīgāk un vērtīgāk biezzupu gatavot no svaigiem produktiem un uz plīts, taču, ja laika maz vai apstākļi no neļauj, arī birojā, mikroviļņu krāsnī, var sagatavot gardu pikanto zupu.”

Vajadzēs:

Tējkarote buljona koncentrāta, 0,5 l ūdens, 280 g konservētu tomātu (var būt ar asajiem pipariem vai papriku), 280 g saldētu brokoļu, 1 kārbiņa kausētā siera.

Pagatavo:

1.    solis

Buljonu pārlej ar karstu ūdeni, un tajā liek atsaldētus brokoļus. Ievieto mikroviļņu krāsnī un karsē 8 – 10 minūtes.

2.    solis

Daļu brokoļu atliek atsevišķā traukā, atlikušajiem pievieno tomātus un sablendē.

3.    solis

Gatavo masu liek krāsnī un uzkarsē 2 minūtes.

4.    solis

Karstajai zupai pievieno kausēto sieru.

5.    solis

Zupu lej šķīvī un dekorē ar veselajiem, nesablendētajiem brokoļu „ziediņiem”.

Uzmanību! Ja vēlies zupu padarīt liesāku, izmanto sieru diētisko versiju, taču, ja gribi to pikantāku un specifiskāku – kādu no kausētajiem sieriem ar garšām!

Vajadzēs: 1 kg baklažānu, kausētais siers, 2- 3 cieti vārītas olas, 3- 4 ķiploka daivas, 1 tomāts, krējums.

Pagatavo:

Baklažānus pāršķeļ un ar karoti izņem vidusdaļu. 5 minūtes iegremdē verdošā sālsūdeni un pēc tam nosusina. Olas sasmalcina un sajauc ar sieru un sasmalcinātu ķiploku. Masu pilda baklažāna laiviņās, pārliek tomāta šķēli, kam uzziež krējumu. Liek ietaukotā pannā un cep gatavus cepeškrāsnī.

Burgeri ar sieru

Vajadzēs: 600 g liellopu maltās gaļas, 3 sīpoli, kausētais siers, 1/2 tējkarotes malto melno piparu, 1 ēdamkarote maltu sarkano piparu (paprikas).

Pagatavo:

Sīki sagriež sīpolu un sajauc ar gaļu un sieru, pievieno piparus. No iegūtās masas veido nelielas kotletes, ko apcep pannā vai uz grila.

Pildītas olas ar sieru

Vajadzēs: 5 olas, kausētais siers, sinepes, majonēze, malti sarkanie pipari (paprika).

Pagatavo:

Olas cieti novāra, atdzesē, noloba, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumu. Kausēto sieru sajauc ar dzeltenumu, lai masa būtu stingra, pievieno sinepes un sarkanos piparus. Ar iegūto masu pilda olas. Pārlej ar majonēzi un rotā ar pētersīļu lapiņām.

Aija Kažoka/Foto: Rojs Maizītis