Lolita Neimane: „Aukstā laikā jāēd zupas, ķiploki un garšvielas”
Dzīvesstils

Lolita Neimane: „Aukstā laikā jāēd zupas, ķiploki un garšvielas”

Jauns.lv

Lai sasildītos un nodrošinātu ķermeni ar barības vielām tik lielā salā, kādu Latvija piedzīvo patlaban, ieteicams ēst zupas, sīpolus un ķiplokus, kā arī lietot garšvielas, pastāstīja dietoloģe Lolita Neimane.

Lolita Neimane: „Aukstā laikā jāēd zupas, ķiploki ...
Diētas ārste Lolita Neimane iesaka pastiprināti uzturā lietot sīpolus un ķiplokus, kā arī dažādas sasildošas garšvielas - piemēram, kariju un čili, ko var pievienot daudziem ēdieniem.
Diētas ārste Lolita Neimane iesaka pastiprināti uzturā lietot sīpolus un ķiplokus, kā arī dažādas sasildošas garšvielas - piemēram, kariju un čili, ko var pievienot daudziem ēdieniem.

Viņa atzīst, ka nav universālas receptes, ko lietot uzturā aukstā laikā, taču vispraktiskākā esot silta zupa ar dārzeņiem, kam iespējams pievienot arī gaļu.

"Ar dārzeņiem nevajag saprast kaut ko eksotisku. Nevajadzētu aizmirst par tādiem Latvijai raksturīgiem un derīgiem dārzeņiem kā bietes, burkāni, kāposti, kāļi," skaidro Neimane.

Eksperte arī iesaka pastiprināti uzturā lietot sīpolus un ķiplokus, kā arī dažādas sasildošas garšvielas - piemēram, kariju un čili, ko iespējams pievienot daudziem ēdieniem.

Pēc Neimanes teiktā, īpaši aktuālas lielā salā kļūst arī tējas, no kurām pati pēdējā laikā iecienījusi ingveru ar medu un citronu. Tāpat tējām esot iespējams pievienot kanēli.

Jau ziņots, ka gandrīz visā Latvijā šonakt sals bijis lielāks par mīnus 25 grādiem, vien piekrastes rajonos sals bijis ap mīnus 20 grādiem.

Šorīt gaisa temperatūra Madonā pazeminājusies līdz mīnus 32 grādiem. Rēzeknē, Zosēnos un Alūksnē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 30 grādiem, Gulbenē un Daugavpilī - mīnus 29 grādiem, Zilānos un Priekuļos līdz mīnus 28 grādiem, bet Rīgā gaisa temperatūra bijusi mīnus 24 grādi.