Ģimenes recepšu grāmatai: skābeņu zupa
foto: Shutterstock
Garšīgi

Ģimenes recepšu grāmatai: skābeņu zupa

Mammamuntetiem.lv

Skābenes ir pietiekami sazaļojušas, tādēļ lasām mazās lapiņas un vārām gardu zupu!

Ko jums vajadzēs, lai pagatavotu zupu 6 personām?

300 g grūbu
350 g cūkgaļas (var izmantot buljona kauliņu)
400 g skābeņu
pāris burkānus
divus sīpolus
4 vidēja izmēra kartupeļus
pētersīļus pēc vēlēšanās
piciņu sviesta
4 olas
sāli
skābo krējumu
dilles

Pagatavošana ir vienkārša:

Grūbas iemērc ūdenī un mērcē aptuveni 4 stundas, tad ūdeni nolej. 
Cūkgaļu sagriež gabaliņos un liek katliņā (ja esat izvēlējušies vārīt buljona kauliņu, tad ņem to), uzlej aptuveni pusotru litru ūdens, uzliek vāciņu un ļauj vārīties. Kad mazliet pavārījies, varam paraudzīties, vai nav nepieciešams noputot. Tad pievienojam nomizotus un sagrieztus burkānus, sīpolus, garšvielas, grūbas. Vāra, kamēr viss gandrīz gatavs. Tad pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra, kamēr viss gatavs. 

Noslēgumā pievieno sagrieztas skābenes. Zupu pavāra vēl dažas minūtes. Pasniedz kopā ar cieti vārītu olu un skābo krējumu.