1dienas
17stundas
46minūtes
45sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lieni Stepenu pārsteidz igauņu piena zupa ar ķilavām
Liene Stepena šovā „Gandrīz ideālas vakariņas” gatavo igauņu gardumus.

Lieni Stepenu pārsteidz igauņu piena zupa ar ķilavām

Jauns.lv

Raidījumā „Gandrīz ideālās vakariņas” šoreiz ar igauņu nacionālajiem ēdieniem iepazīstināja bijusī „SuperBingo” vadītāja, kustību pedagoģe Liene Stepena, kura jau četrus gadus dzīvo Igaunijā.

Lieni Stepenu pārsteidz igauņu piena zupa ar ķilav...

Liene viesus uzņēma savā Rīgas dzīvoklī, un šī bija tā reize, kad pirmo reizi viņa izmēģināja jauno plīti. Un te nu bija vietā joks par lēnajiem igauņiem, jo arī plīts Latvijā darbojoties ātrāk nekā Igaunijā. Savukārt, runājot par igauņu virtuvi, TV šovu vadītāja Liene atzina, ka igauņu ēdieni būtiski neatšķiras no latviešu, vienīgi pārsteidza igauņu piena zupa ar ķilavām.

Vakaram iesākoties dalībnieki - Roberto Meloni, Hosams Abu Meri, Rinaldo un Natālija Ābola - tika cienāti ar šņabi un uzkodām, mācījās igauņu valodu. Jau vēlāk Liene piedāvāja Igaunijas alus degustāciju, sevišķi viesiem iegaršojās medus alus.

Lienes gatavotās vakariņas bija līdzīgas latviešu virtuvei – ķilavas ar burkānmaizi, pildīta ola ar zirnīšiem un skābu kāpostu zupa. Visvairāk dalībniekiem garšoja deserts – saldējums ar meža ogām un rupjmaizi, ko Lienei pagatavot bija ieteicis vīrs. Hosams un Roberto steidza pēc papildporcijām, un šis ēdiens paaugstināja vakara vērtējumu.

Liene izklaidēja viesus, rādot video par Igauniju un spēlējot spēles – katram bija jāatrod paslēptās dāvanas un jāuzraksta vēlēšanās, kuras vēlētos, lai piepildās līdz Ziemassvētkiem, kad Liene visus sazvanīs, lai uzzinātu, kā veicies. Savukārt Roberto, pateicoties par saņemto dāvanu  - ziepēm no Igaunijas - izteicās, ka tagad pat mazgājoties domās par Lieni!

Igaunisko vakaru pie Lienes Stepenas dalībnieki novērtēja ar 38 ballēm. Hosams un Rinaldo piešķīra 10 balles, savukārt Roberto un Natālija novērtēja ar 9 ballēm. Natālija pieminēja, ka ēdieni viņai bijuši par „smagu”, bet vakars kopumā pavadīts lieliski.