Aukstā un atspirdzinošā ledus tēja - trīs receptes, kā to pagatavot mājas apstākļos
Ledus tēja ir brīnišķīgi atspirdzinošs vasaras dzēriens, kas garšo gan lieliem, gan maziem. Tās pagatavošanai var izmantot gan melno, gan zaļo tēju.
Kas jāņem vērā?
* Labākas kvalitātes tēja noteikti ir nevis maisiņos safasētā, bet beramā, tomēr šoreiz izmantosim tējas maisiņus, lai vienkāršotu procesu.
* Ja gatavo no beramās tējas, neaizmirsti tēju rūpīgi izkāst.
* Augļus un ogas izvēlies pēc patikas. Ja pie rokas nav svaigu, der arī saldēti.
Citrusu ledus tēja
10 minūtes + laiks atdzesēšanai|
2 l ledus tējas
1 apelsīns
2 citroni
3 ēdk. medus
6 melnās tējas maisiņi
3–4 piparmētru zariņi
neliels gabaliņš svaiga ingvera
ledus pasniegšanai
1. Lielā krūzē aplej tējas maisiņus ar vārošu ūdeni un ļauj ievilkties 10 minūtes.
2. Pievieno medu, plāni sagrieztus citronus un apelsīnu, ingveru un piparmētru. Liec ledusskapī vai citā vēsā vietā atdzist.
3. Pirms pasniegšanas ieber glāzē nedaudz ledus, pievieno piparmētras zariņu un uzlej tēju.
Persiku ledus tēja
10 minūtes + laiks atdzesēšanai
2 ½ l ledus tējas
4 persiki
200 g cukura
5 zaļās tējas maisiņi
1 vaniļas pāksts
ledus pasniegšanai
1. Aplej tēju ar 2 l verdoša ūdens, ļauj ievilkties, tad maisiņus izņem un tēju atdzesē.
2. Sagriez persikus plānās daiviņās.
3. Ielej katliņā 200 ml ūdens, pievieno cukuru un uzvāri. Iemet karstajā sīrupā persikus un vaniļas pāksti.
4. Ļauj, lai sīrups uzmet burbuli, tad nogriez uguni un sīrupu ar augļiem atdzesē. Kad sīrups atdzisis, vaniļas pāksti izņem, nomazgā un izžāvē – tā noderēs citu ēdienu gatavošanai.
5. Liec glāzē ledu, pievieno 2–3 ēdk. persiku sīrupa ar augļu daiviņām un pārlej ar atdzesēto tēju.
Aveņu ledus tēja
10 minūtes + laiks atdzesēšanai
2 l ledus tējas
400 g aveņu un nedaudz ogu pasniegšanai
100 g cukura
1 laims
4 melnās tējas maisiņi
ledus pasniegšanai
1. Uzvāri 1 l ūdens un izkausē tajā cukuru. Iepeldini tajā tējas maisiņus un ļauj ievilkties 10 minūtes. Maisiņus izņem, tēju atdzesē.
2. Uzvāri vēl 1 l ūdens un ieber tajā avenes. Pāris minūtes pavāri, tad nogriez uguni un avenes ar stampiņu saspaidi. Šķidrumu nokās, lai atdalītu sēkliņas. Liela krūzē ielej tēju un aveņu novārījumu, sajauc.
3. Liec ledu glāzē, pievieno pāris plānu laima šķēlīšu un pārlej ar auksto tēju.