Nesāpini savu mīluli - šīs kaķu īpašnieku kļūdas var maksāt ļoti dārgi
foto: Shutterstock
Mūsu mīluļi
2024. gada 3. augustā, 08:26

Nesāpini savu mīluli - šīs kaķu īpašnieku kļūdas var maksāt ļoti dārgi

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Šonedēļ daudzus pārsteidza ziņa par mājdzīvniekiem, kuri apēduši veļas kapsulas un citus svešķermeņus, tādējādi apdraudot savu dzīvību. Jauns.lv atgādina arī citas situācijas, no kurām kaķu īpašniekiem ir jāpasargā savi mīluļi, lai viss nebeigtos ļoti skumji.

Apēsti virves gabali un citādi priekšmeti, kuru dēļ kaķim nepieciešama sarežģīta operācija, ir ķibeļu klasika. Tad labākajā gadījumā mīlulis tiek cauri ar sāpēm, pārciestu operāciju un sarežģītu atveseļošanās periodu, bet saimnieki - ar stresu un pamatīgiem izdevumiem par veterinārārstu pakalpojumiem. Taču četrkājaino draugu veselību apdraud arī citas lietas, piemēram, indīgi telpaugi dzīvoklī vai ērces un čūskas, ja kaķis dodas medībās ārā. Par spīti regulāriem brīdinājumiem, vasarā nav retums arī ziņas par vēdināšanas režīmā atstātos logos iesprūdušiem kaķiem, kurus glābt vairs neizdodas. Skaidrs, ka nelaime nenāk brēkdama, taču ļoti bieži ir tā, ka mīluļi veselības vai pat dzīvības draudos nonāk tieši cilvēku neuzmanības vai vieglprātības dēļ. 

Jauns.lv apkopo arī citas sadzīviskas situācijas, kurās tavs kaķis var nonākt fiziskās un emocionālās ciešanās vai pat dzīvības draudos, un sirsnīgi iesaka -  būsim uzmanīgi un pieskatīsim savus mājdzīvniekus! 

Tēmas