Kļūda, kas var dārgi maksāt! Par ko neaizdomājas suņu un kaķu saimnieki, pārvadājot savus mīluļus ar auto?
foto: Shutterstock
Mūsu mīluļi
2022. gada 26. aprīlī, 07:01

Kļūda, kas var dārgi maksāt! Par ko neaizdomājas suņu un kaķu saimnieki, pārvadājot savus mīluļus ar auto?

"100 Labi Padomi"

Bieži vien cilvēki ļauj saviem kaķiem un suņiem brīvi pārvietoties braucošas automašīnas salonā, neiedomājoties, ka avārijas gadījumā būs apdraudēta visu automašīnā esošo veselība un dzīvība.

Veterinārārste Lita Konopore stāsta, ka dzīvnieks var palīst zem pedāļiem, neļaujot nobremzēt, satrūkties un nobiedēt autovadītāju, kā arī sadursmes gadījumā traumēt citus braucējus. Veterinārārste iesaka mājas mīluļus vest bagāžas nodalījumā, kas no pārējā salona nošķirts ar aizsargbarjeru. Cits variants – pārvadāt dzīvnieku būrī vai speciālā somā. Var arī dzīvnieku piesprādzēt. Tādā gadījumā kaķim vai sunim uzliek krūšu siksnu, kas jāsavieno ar drošības jostas sprādzi.

Visdrošākie ir pārvietošanas būri jeb boksi. “Tiem ir stabila pamatne, kas būs ērtāka pašam dzīvniekam, ja gaidāms garāks ceļojums,” padomu dod Lita.  

Ņem vērā!

Veterinārārste neiesaka dzīvnieku, īpaši kaķi, uz un no automašīnas nest rokās. “Kad mincis sabīstas, raujas ārā, kož un skrāpē, saimnieks viņu nespēj noturēt,” viņa skaidro. Tāpēc liec dzīvnieku īpašajā somā, transportēšanas būrī, bet ja nekā cita nav – kartona kastē, kurai izdurti caurumi gaisam. Rokās var nest tikai kaķus, kuriem uzlikta krūšu siksna un pavada.