foto: Shutterstock
Lai mīlulis nenomirtu! Aizliegto ziedu un augu saraksts kaķu saimniekiem
Noderīgi ikdienā
2023. gada 9. jūlijs, 07:12

Lai mīlulis nenomirtu! Aizliegto ziedu un augu saraksts kaķu saimniekiem

Jauns.lv

Mājdzīvnieku, jo īpaši kaķu, īpašnieki zina: teju katrs mājās atnests zieds vai augs tiek apostīts un, iespējams, arī nogaršots. Dzīvnieki, īpaši kucēni un kaķēni, līdzīgi kā mazi bērni pasauli iepazīst, lietas pagaršojot. Lai gan arī suņi mēdz grauzt telpaugu lapas, biežāk par dažādiem augiem interesi izrāda tieši kaķi.

Tomēr šāda pasaules iepazīšana mīlulim var būt ļoti bīstama – apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) ik gadu saņem vairākus desmitus atlīdzību pieteikumu par mājdzīvnieku ārstēšanu, kas saistīta ar saindēšanos, un ir arī gadījumi, kuri diemžēl beidzas letāli. 

“Ik gadu saskaramies ar vairākiem atlīdzību gadījumiem, kad mājdzīvniekam nepieciešama ārstēšana, jo tas saindējies ar kādu no mājās pieejamiem zaļajiem augiem vai grieztajiem ziediem. Kopumā trešā daļa no visiem atlīdzību pieteikumiem, ar kuriem pie apdrošinātāja vērsušies kaķu saimnieki, ir saistīti ar saindēšanos. Lai gan tās iemesli ir dažādi, kaķi ir jūtīgi dzīvnieki, tāpēc to saimniekiem vajadzētu īpaši pieskatīt, lai mīluļi mielojas tikai ar sev paredzēto barību, bet saindēšanās simptomu gadījumā jāmeklē veterinārārsta palīdzība,” stāsta Armands Lagons, BALTA īpašuma un speciālo produktu pārvaldes vadītājs.

Nākamā lapa: Dracēna un alveja – kaķu bīstamākais bieds

Tēmas