Konservējam jaunos sīpolus: 3 receptes iedvesmai
foto: Shutterstock
Garšīgi

Konservējam jaunos sīpolus: 3 receptes iedvesmai

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Jaunie sīpoli ir maigi un aromātiski, tāpēc marinēšanai un citādai konservēšanai jo sevišķi piemēroti – garšas ievelkas daudz ātrāk nekā tad, ja izmanto labi nobriedušus sīpolus.

Saldskābie sīpoli

Ja pietrūkst šķidruma, lai pārsegtu visus sīpolus burkā, uzvāri vēl marinādi – ņem vienādās daļās ūdeni un etiķi un pievieno cukuru un sāli pēc garšas.

500 g plānās ripiņās sagrieztu sīpolu
300 ml maiga etiķa
100 g cukura
1 tējk. sāls

1. Sīpolus ieber bļodā.

2. Katlā ielej etiķi, pieber cukuru un sāli, pēc tam maisot uzvāri.

3. Karstu marinādi pārlej sīpoliem un atstāj, lai atdziest.

4. Sīpolus kopā ar marinādi pildi mazās burciņās, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Sīpoli balzametiķa marinādē

Lai ātrāk ievilktos, uzliec burkai vāku un vairākas minūtes sparīgi krati.

4 lieli sīpoli
100 ml gaišā balzametiķa
1 tējk. cukura
½ tējk. sāls
malti pipari pēc garšas
150 ml ūdens

1. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, sadali katru atsevišķi un ieber burkā.

2. Ūdeni sakul ar etiķi, sāli, cukuru un pipariem (neuzvāri) un pārlej sīpoliem

3. Atstāj, lai vismaz 2–3 stundas ievelkas.

Sīpolu čatnijs ar rozīnēm un riekstiem

Ļoti labi garšo uz maizes, pie siera, pastētēm un grilētas gaļas.

1 kg salmiņos sagrieztu sīpolu
250 g brūnā cukura
150 ml ābolu etiķa
100 g rozīņu
40 g rupji sakapātu valriekstu
30 g sviesta
½ tējk. malta kanēļa
½ tējk. malta ingvera
½ tējk. maltu melno piparu
¼ tējk. maltu krustnagliņu
sāls

1. Katlā izkausē sviestu un apsautē sīpolus.

2. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno rozīnes, garšvielas, cukuru, sāli, piparus un etiķi.

3. Uz lēnas uguns vāri vismaz 45 minūtes, pēc tam pievieno valriekstus un vēlreiz uzkarsē.

4. Karstu pildi burciņās un aizvāko.