Vērtīgi padomi, kas noderēs, dodoties piknikā
Vasara ir īstais laiks, kad maltīti ieturēt tuvāk dabai. Lai pikniks izdotos nevainojams, ņem vērā dažus svarīgus padomus.
* Lai ēdiens nesabojātos, vēlams to uzglabāt aukstumsomā.
* Ja maizes šķēles no vienas puses viegli apgrauzdē, tās tik ātri nesamirks.
• Dubultās piknika maizītes ietin sviestpapīrā vai cepampapīrā, pēc tam ieliec lielākā traukā. Pārtikas plēve un alumīnija folija nav piemērota, jo zem šiem iesaiņojumiem ātri sakrājas mitrums, kas samērcē maizi.
• Maizīšu pildījumu var sagatavot jau iepriekšējā vakarā un uzglabāt ledusskapī.
• Rupjmaize un saldskābmaize ilgāk saglabājas svaiga un tik ātri nepiesūcas ar mitrumu kā baltmaize.
• Ja ļoti gribas maizi papildināt ar svaigiem gurķiem vai papriku, labāk tos ielikt atsevišķā kārbiņā un tikai piknika vietā uzlikt uz maizes, citādi tā par daudz samirks.
Patiesībā arī uz Jāņu galda klāšanu attiecas daudzi piknikošanas noteikumi, un žurnāla 100 labi padomi jūnija numurā atradīsi ne tikai vērtīgus padomus, lai pikniks izdotos, bet arī receptes ēdieniem, kas neliks vilties nevienam piknikotājam vai līgotājam.
100 labus padomus var iegādāties preses tirdzniecības vietās vai digitālā versijā šeit