Veselīgs 'fresh.club" ēdiens – atbildība par vidi un sabiedrību
Fresh.club veselīga un personalizēta ēdiena piegādes mobilā lietotne.
Garšīgi
2023. gada 22. septembris, 08:00

Veselīgs 'fresh.club" ēdiens – atbildība par vidi un sabiedrību

Reklāmas projekts

Ledusskapī pārāk ilgi aizķērušies produkti, nopirkts pārāk daudz ēdiena, piemirsti krājumi ar sen beigušos derīguma termiņu – katram, kurš iepērkas un gatavo, ir gadījies pieredzēt, ka pārtika iet bojā. Latvijā pirmais food tech jaunuzņēmums fresh.club ir radis atbildi šai globālajai problēmai – svaigs, veselīgs un garšīgs, katram klientam personalizēts un dabai draudzīgs ēdiens!

Tehnoloģijas ienāk virtuvē un palīdz atbildīgi saimniekot

Veselīgas un individuāli pagatavotas fresh.club brokastis ar pilngraudu vafeli, zemesriekstiem un svaigām ogām.

Jaunais food tech jaunuzņēmums fresh.club katru dienu gatavo un piegādā saviem klientiem svaigas, veselīgas un individualizētas premium segmenta maltītes. Uzņēmuma ēdienu izvēlas tie, kas dod priekšroku veselīgam un garšīgam ēdienam bez laika pavadīšanas virtuvē, vēlas samazināt svaru vai palielināt muskuļu masu, ēst saskaņā ar noteiktu dzīvesveidu. Starp fresh.club pamatvērtībām ir ilgtspējīga un ekoloģiska uzņēmējdarbība un sociālā atbildība.

Spied šeit un lejupielādē fresh.club lietotni savā iPhone vai Android mobilajā tālrunī bez maksas!

Kā liecina ANO dati, aptuveni 13% visas pasaulē saražotās pārtikas aiziet bojā, pirms sasniedz veikalu plauktus, un vēl 17% produktu izmet galalietotāji – mājsaimniecības, kā arī ēdināšanas pakalpojumu un mazumtirdzniecības uzņēmumi, kas kopumā veido 30% no visas pārtikas.

“Situācijā, kad trešā daļa pasaulē saražotās pārtikas sabojājas vai tiek izmesta, dodam savu ieguldījumu ar precīzi aprēķinātu uzturu, lai klienti katru dienu baudītu svaigu ēdienu un pārtika neaizietu bojā. Lielu uzmanību pievēršam arī citiem ilgtspējas un ekoloģijas aspektiem. Mūsu paaudzei jāmaina paradumi un jāpierāda, ka spējam būt atbildīgi un rūpēties par savu planētu,” saka fresh.club ražošanas vadītājs Raivis Driksna.

Līdz kalorijai aprēķināts individuāls fresh.club uztura plāns

Fresh.club mobilā lietotne pieejama iPhone un Android telefonos.

Veselīgo uzturvielu proporciju un nepieciešamo kaloriju skaitu katram klientam individuāli aprēķina fresh.club izstrādāta sistēma. Tas ļauj strādāt ilgtspējīgi, jo uzņēmums iepērk tieši tik daudz produktu, cik nepieciešams katrai dienai. “Tā ir viena no galvenajām priekšrocībām, salīdzinot ar restorāniem, kuri var tikai minēt, cik daudz gaļas, dārzeņu vai olu katru dienu būs vajadzīgs – restorāns nevar precīzi zināt, cik daudz ēdiena katru dienu tiks pasūtīts. Tā kā fresh.club ēdiens tiek gatavots (un arī apēsts) katru dienu, ieskaitot brīvdienas, pārtikas atkritumi neveidojas ne uzņēmuma virtuvē, ne klientu ledusskapjos,” stāsta fresh.club līdzdibinātājs un vadītājs Daniels Marheļs.

Savukārt idejas iniciators un līdzdibinātājs Kristofs Blaus norāda: “Liela daļa cilvēku attīstītajās valstīs labprāt ikdienā ēstu svaigu un veselīgu uzturu ar pareizu kaloriju daudzumu un uzturvielu balansu, bet nodrošināt sev tādu dzīvesveidu līdz šim varēja atļauties atsevišķas slavenības ar personīgo treneri, pavāru un uztura speciālistu. Pateicoties IT tehnoloģijām un automatizācijai, fresh.club visu paveic klienta vietā un katru dienu, arī brīvdienās, gatavo un piegādā svaigas, veselīgas maltītes visai dienai.”

Spied šeit un lejupielādē fresh.club aplikāciju savā iPhone vai Android telefonā un izmēģini! Šobrīd pieejams par īpašu cenu – sākot no tikai 4.44€ par veselīgu ēdienu ar bezmaksas piegādi!

Fresh.club maina ēdināšanas nozari

Viena no pirmajām fresh.club pavārēm Luīze Emīlija Baumane virtuvē, kur top individuāli gatavots un veselīgs ēdiens.

Rūpēs par saviem darbiniekiem fresh.club komanda īpašu uzmanību pievērš darba apstākļiem, kādos strādā pavāri un pārējā komanda. “Ēdināšanas pakalpojumi visā pasaulē nereti ir ēnas zona plašā nozīmē. Mums ir svarīgi, lai mūsu darbinieki par savu ieguldījumu oficiāli saņemtu atbilstošu atalgojumu, varētu rēķināties ar noteiktām darba stundām un plānot savu dzīvi – brīvdienas un darba stundas. Ēdināšanas nozarē parasti ir grūti plānot apjomus, bet fresh.club mēs zinām precīzi, kurā dienā cik maltīšu klientiem būs jāpagatavo, tāpēc darbinieki var rēķināties ar lielāku darba slodzes prognozējamību. Vēlamies, lai katrs fresh.club darbinieks var ar savu uzņēmumu lepoties, jo darba veicējiem ir godam samaksāts un viņu pūles ir saņēmušas mūsu visu cieņu. Apzināmies, ka līdz tam vēl ceļš ejams, bet šādai attieksmei ir jākļūst par normu ēdināšanas nozarē,” saka Raivis Driksna.

Dabai draudzīgs iepakojums

Uztura speciāliste un trenere Anna Paula Auziņa iepazīstina fresh.club dabai draudzīgo iepakojumu.

Ilgtspējīgs, videi draudzīgs ēdināšanas pakalpojums ietver arī dabai draudzīgu iepakojumu. Individuāli gatavota ēdiena piegādei katru dienu tiek izmantots dabai draudzīgs, no otrreiz pārstrādātām izejvielām izgatavots un kompostējams iepakojums ar mūsdienīgu, elegantu dizainu.

Lai nodrošinātu lielisku klientu pieredzi, īpaši tiek domāts arī par ēdiena funkcionalitāti: tam jābūt ērti lietojamam, piemēram, tās maltītes sastāvdaļas, ko paredzēts uzsildīt, ir iepakotas atsevišķā nodalījumā un viegli atdalāmas no svaigajām sastāvdaļām. Katra ēdiena iepakojums tiek digitāli parakstīts ar precīzu kaloriju skaitu un uzrunā klientu vārdā.

Dabai draudzīga piegāde

Piegādes maršruti tiek skaitļoti automātiski, lai pēc iespējas ekonomiskāk izmantotu degvielu un laiku. Šobrīd fresh.club piegādā ēdienu klientiem Rīgā un Pierīgā, taču jau drīzumā plānots paplašināt piegādes areālu arī Jūrmalā, bet tālākā nākotnē – apgūt citu valstu tirgus. Lai nodrošinātu pārdomātu piegādi, kas ir ne tikai ērta klientiem, bet arī draudzīga videi, piegādes maršrutus izstrādā sistēma saskaņā ar efektīvāko maršrutu katru dienu – fresh.club klientiem ir iespēja mainīt vēlamo piegādes laiku un adresi, kā arī izlaist piegādes, piemēram, atvaļinājuma dienās, tāpēc sistēma datus aktualizē un maršrutu pielāgo katru dienu.

Par fresh.club food tech jaunuzņēmumu

Fresh.club aizsācēji, no kreisās – Raivis Driksna, Anna Paula Auziņa, Kristofs Blaus un Daniels Marheļs.

Uzņēmuma dibinātāji un aizsācēji ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmuma Nutrameg līdzdibinātājs Kristofs Blaus un ilggadējais Printify Produktu izstrādes daļas vadītājs Daniels Marheļs kopā ar pārtikas tehnologu Raivi Driksnu un uztura speciālisti, treneri Annu Paulu Auziņu. Ēdienu gatavo kvalificētu pavāru komanda, un pavisam šobrīd fresh.club komandā ir vairāk nekā 20 dažāda profila speciālistu – progammētāji, uztura speciālisti, pārtikas tehnologi, pavāri u. c. Jaunais uzņēmums pagatavojis un piegādājis jau vairāk nekā 10 000 veselīgu maltīšu saviem klientiem Rīgā un Piņķos. Tuvākajā laikā plānots apkalpot klientus arī Jūrmalā.

Fresh.club mobilā lietotne pieejama iPhone un Android telefonos bez maksas – spied šeit!

Tēmas