Tiramisu late
Garšīgi

Tiramisu late

Jauns.lv

Uzzini, kā pagatavot Tiramisu lati, kas aizņem vien 15 minūtes jūsu laika.

Aprīkojums:

• “Eletta” ar “MixCarafe” automāts un aero maisītājs.
• Garā deserta karote.
• Ja nav pieejams nepieciešamais aprīkojums, vari izmantot “De’Longhi” kafijas aparātu ar “True Brew” ledus funkciju, tā aizstājot aukstās kafijas pagatavošanu. 

Sastāvdaļas:

• Kafijas pupiņas
• 100 ml auksta piena
• Ledus
• Cukurs
• Kakao
• Cepumi “Savoiardi” dāmu pirkstiņi
• Smalcināti rieksti

Pagatavošana:

  1. Pagatavo kakao, izmantojot “Eletta Explore” automātu, kas sniegs augstāko piena blīvumu. Kakao ielej glāzē (apmēram pusi no glāzes tilpuma).

Ja nav automātiskās iekārtas ar “Mix Carafe”, tad vari pagatavot tasi karsta kakao un, izmantojot šeikeri, saputot to.

  1. Sadrupini 2 cepumus. Pārkaisi tos pāri kakao.
  2. Lietojot “Latte Cream Cool” karafi ar aero maisītāju, sagatavo 1 tasi aukstas kafijas, izmantojot maksimālo putu līmeni. Pielej auksto kafiju pie kakao, līdz glāze ir pilna.

Ja nav kafijas aparāta ar “Latte Cream Cool” karafi, tad pagatavo lati un ieliec kafijas krūzi bļodā, kas pildīta ar ledu, kamēr kafija atdziest līdz istabas temperatūrai.

  1. Dekorē ar kakao pūderi, smalcinātiem riekstiem un cepumu.

Ieteikums:

Lai dzēriens izskatītos vēl gardāks, katru tā sastāvdaļu ievieto pēc kārtas, izmantojot garo deserta karoti.

Receptes tapušas sadarbībā ar DeLonghi