Tuvojas grila sezona! Kā izvēlēties grillpannu un nekļūdīties
Noderīgi ikdienā
2023. gada 28. marts, 11:08

Tuvojas grila sezona! Kā izvēlēties grillpannu un nekļūdīties

Reklāmas projekts

Grila sezona jau tūlīt klāt, līdz ar to, paši steidzīgākie jau izvilkuši no šķūnīša savus grilus, lai baudītu grila sezonas atklāšanu. Grilēšana ir sava veida māksla, kas sastāv no dažādiem piederumiem, ieskaitot pannu.

Grilpannas izvēle var būt ļoti sarežģīta, taču ņemot vērā dažus galvenos faktorus, pieņemt lēmumu būs vieglāk:

Materiāls

Grilpannas parasti ir izgatavotas no čuguna vai alumīnija. Čuguns ir izturīgs un labi saglabā siltumu, tomēr tas ir salīdzinoši smags materiāls. Čuguns piemērots gatavošanai gan uz indukcijas plīts virsmas, gan uz atklātas liesmas, tas nozīmē, ka čuguna pannu varat likt arī uz grila vai ugunskura. Savukārt alumīnijs ir viegls un ātri uzsilst, šī tipa pannas lieliski piemērotas gatavošainai mājās, dzīvokļos uz indukcijas vai keramiskās plīts virsmas.

Izmērs

Izvēlieties grilpannu, kas atbilst jūsu gatavošanas vajadzībām. Mazāku grilpannu var būt vieglāk uzglabāt un tīrīt, taču ar to var nepietikt lielākām maltītēm. Uz lielākas grilpanna, savukārt, var uzlikt vairāk pārtikas, taču tā var būt smagāka un grūtāk manevrējama. Izvēlies pannas izmēru atbilstošu plīts virsmas deglim.

Virsma

Meklējiet grilpannu ar līdzenāku pārklājumu, kas var vienmērīgi sadalīt siltumu. Ņemiet vērā arī grilpannas dziļumu. Grilpanna ar augstākām malām var novērst ēdiena izkrišanu, taču ēdienu var būt grūti apgriezt.

Rokturis

Izvēlieties grilpannu ar ērtu un izturīgu rokturi, kas ir droši piestiprināts pie pannas. Pārliecinieties, vai rokturis ir drošs izmantošanai arī cepeškrāsnī, ja plānojat izmantot grilpannu cepeškrāsnī vai uz atklātas uguns.

Apkope

Ņemiet vērā grilpannas kopšanas prasības. Dažām grilpannām ir nepieciešama ietaukošana, kā čugunam, bet citas ir mazgājamas trauku mazgājamajā mašīnā. Noteikti izvēlieties grilpannu atbilstoši savām vajadzībām, kuru ir viegli tīrīt un uzturēt.

Cena

Grilpannas var būt no vidēji augstas līdz augstai cenai. Pieņemot lēmumu, apsveriet savu budžetu un to, cik bieži plānojat izmantot grilpannu.

Ņemot vērā šos faktorus, varat izvēlēties grilpannu, kas atbilst jūsu ēdiena gatavošanas vajadzībām un vēlmēm. Lai sezona iesākas ar gardu un grilētu maltīti.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Fissman