Kaķu māja Jūsu mīlulim – 2023.gada Top5!
Mūsu mīluļi
2023. gada 13. marts, 09:12

Kaķu māja Jūsu mīlulim – 2023.gada Top5!

Reklāmas projekts

Varētu šķist, ka kaķu māja ir papildu aksesuārs, kas tā īsti kaķim nav vajadzīgs vai, ko izvēlas vien ļoti aizrautīgi kaķu saimnieki. Taču tā nebūt nav!

Kaķu mājas ir pieprasīta un vienmēr aktuāla zoo preču kategorija, kas savu funkcionalitāti un lietderību, lielākoties, pierāda ļoti ātri. 

Tās ir ļoti dažādas gan dizaina, gan izmēru, gan izgatavošanas materiālu ziņā, un to cenas arī svārstās no pārdesmit eiro, līdz pat 500 eiro un dārgāk. 

Galvenokārt, par labu kaķu mājas iegādei, izlemj tie kaķu saimnieki, kuru mīluļi dzīvo iekštelpās, un ir aktīvi un rotaļīgi. Ar laiku kaķis sāk bojāt un skrāpēt mīkstās mēbeles, aizkarus, durvis, tapetes u.c. interjera priekšmetus, un saimniekam jāmeklē kāds risinājums. 

Šeit tad arī tiek izvēlēta lielāka vai mazāka kaķu māja, kur kaķim ne tikai atpūsties, bet arī asināt nagus, rotaļāties un aktīvi pavadīt laiku. 

Šajā rakstā apskatīsim, kādas funkcijas kaķu māja pilda, un kādas ir šī gada populārākās kaķu mājas

Kādiem kaķiem kaķu māja būs piemērota? 

Pirmkārt, jāatceras, ka ne visiem kaķiem kaķu māja patiešām iepatiksies. Kā jau minēts, kaķu mājas par labu atzīs kaķi, kas ir aktīvi un rotaļīgi

Kaķi senioru, kas lielāko dienas daļu pavada guļot, daudzstāvu kaķu māja, kas paredzēta kāpšanai un lekšanai, diez vai interesēs. Šeit jāizvērtē kaķa raksturs, lai nesanāk iztērēt naudu par preci, kas ar laiku vien krās putekļus. 

Tāpat ar kaķu mājas iegādi nevajadzētu steigties tad, ja kaķis paņemts pieauguša kaķa vecumā. Vērtīga būtu iespēja uzzināt kā kaķim paticis pavadīt laiku iepriekš, taču, ja tādas iespējas nav, tad sākumā jādod laiks kaķim adaptēties jaunajā vidē, pavērojot, kā tas pavada ikdienu. 

Savukārt visvieglāk pieradināt laiku pavadīt kaķu mājā būs tieši kaķēnus, kas mācās un apgūst apkārtējo vidi, dabiski ir ļoti aktīvi un zinātkāri, un apgūst savus dabiskos refleksus un maņas. 

Sākotnēji ir vērts iegādāties mazāka izmēra kaķu māju, lai saprastu, vai kaķim tā interesē. Tāpat arī daudzas kaķu mājas aprīkotas ar vienu vai vairākām kaķu gultām, vai gulēšanas un atpūtas platformām

Ja kaķim nepatīk kaķu gulta, kas ir kā aliņa vai ligzdiņa, jo mēdz būt kaķi, kam nepatīk šauras un noslēgtas kaķu guļvietas, tad labāk izvēlēties kaķu māju ar atvērta tipa guļvietu. 

Sākotnēji kaķi var radināt pavadīt laiku kaķu mājā arī ar dažādiem kaķu kārumiem, barību, rotaļlietām vai kaķumētru

Kādas funkcijas kaķu mājas piedāvā? 

  • Rotaļas un izklaide. Lielākas kaķu mājas ir izveidotas kā vesels aktivitāšu centrs, kurā kaķis varēs lekt, rāpties un spēlēties. Ja kaķu mājai pievieno papildu rotaļlietas, kaķim būs vēl interesantāk. 
  • Atpūta un guļvieta. Kaķu mājas ar gulēšanai paredzētām aliņām vai platformām, sniegs iespēju kaķim paslēpties, atpūsties un gulēt. 
  • Nagu asināšana. Gandrīz visas kaķu mājas ir aprīkotas ar nagu asināšanas stabu vai zonu. Tādejādi nebūs jāiegādājas atsevišķs nagu skrāpis, un kaķim būs droša un speciāli paredzēta vieta, kur to darīt. 

Top 5 2023.gada pircēju iecienītākās kaķu mājas

Kaķu māja par pieejamu cenu, kas paredzēta liela izmēra un īpaši aktīviem kaķiem. 160 cm augstā kaķu māja ar divām platformām un guļvietu pašā augšā, ir paredzēta stiprināšanai pie sienas, tāpēc nebūs jāuztraucas, ka kaķis to varētu apgāzt. 

Šāda tipa kaķu māja ir laba izvēle, ja mājās nav īpaši daudz vietas, jo ir gana kompakta, turklāt tās gaišo toņu dizains iederēsies gandrīz jebkurā interjerā. 

Kaķu nagu asināmais stabs visā garumā aptīts ar sizala šķiedru virvi, kas būs izturīgs un kaķa nagiem drošs risinājums. Kaķa guļvietu iespējams noņemt, to mazgāt paredzēts ar rokām. 

Nagu asināmais - MAGIC CAT Relax 1 

Kaķu nagu asināmais, kas ir īpaši iecienīts pateicoties tā demokrātiskajai cenai un ekoloģiskajiem un videi draudzīgajiem materiāliem, no kā tas izgatavots. 

Komplektā nāk arī kaķu mētra, ko izbirdināt uz nagu asināmās virsmas, lai piesaistītu kaķa uzmanību. Un, lai gan pamatfunkcija ir nagu asināšana, pircēji novērojuši, ka kaķi ļoti labprāt šo skrāpi izmanto arī kā guļvietu. 

Ekonomisks variants, turklāt neaizņems daudz vietas.

Kaķu māja - TRIXIE Saul Cat Tower 

Viena no vispopulārākajām un pirktākajām pircēju izvēlēm. Šī būs gana lēta daudzstāvu kaķu māja, kas piedāvā visas kaķu mājas pamatfunkcijas, – kaķu nagu asināmais, guļvieta un aliņas, kur paslēpties. 

Izgatavota no kvalitatīviem materiāliem, saliekama un kompakti uzglabājama. Papildu pluss – mājiņai ir noņemams vāks, kas atvieglos mājiņas kopšanu. 

Piemērota kaķiem, kam noslēgtas aliņas tipa guļvietas nesagādā nepatiku vai trauksmi. 

Kaķu māja - Magic Cat Luna 86 cm 

Skaista, stabila un izturīga daudzstāvu kaķu māja, kas iecienīta, jo nav pārlieku apjomīga, tāpēc neizņems daudz vietas, kā arī gaumīgais un gaišais dizains labi iederas interjerā. 

Divas atvērta tipa platformas atpūtai un gulēšanai, savukārt uz pamatnes izvietotajā aliņā kaķis varēs paslēpties, tajā pašā laikā neizjūtot trauksmi, jo sāni ir atvērti. 

Vairākas nagu asināmās virsmas – gan uz stabiem, gan platformām, lai kaķis varētu izvēlēties sev piemērotāko. Kaķim noteikti interesi sagādās divas piestiprinātās rotaļu bumbiņas

Skrāpēšanas stabs – Nora 

Iecienīts variants, jo ir gan lēts, gan izturīgs. Stabs aptīts ar sizala šķiedru virvi, pamatne apvilkta ar mīksta plīša apdari. 

Pieejams dažādos izmēros, taču ir īpaši piemērots maza izmēra kaķiem un kaķēniem. Ar šo skrāpēšanas stabu varēsiet sākt radināt kaķi jau no mazām dienām skrāpēt nagus tieši viņam paredzētā vietā. 

Zoo preču iegāde internetā ātri, ērti un vienkārši! 

Interneta zoo veikals dinozoo.lv piedāvā plašu kaķu māju klāstu jebkura kaķu saimnieka un kaķa gaumei! Lētas kaķu mājas, kā arī jau liela izmēra kaķu mājas–aktivitāšu centri, dažāda izmēra un dizaina kaķu nagu asināmie, kā arī kaķu guļvietas, – tas viss dinozoo.lv. 

Un izmantojiet iespēju un iegādājieties zoo preces vēl izdevīgāk, – līdz 26.03. pirkumiem virs 9,99 € piegāde uz Express Pasts pakomātiem bez maksas

Kaķu māja Jūsu kaķim – dinozoo.lv!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar dinozoo.lv