Noderīgi ikdienā
2023. gada 1. marts, 10:28

Kā iepērkas Regīna Devīte? / No spontāniem uz pārdomātiem pirkumiem

Reklāmas projekts

Aktrise Regīna Devīte atzīst, ka viņa sevi pieskaita pie spontānajiem pircējiem, tāpēc nereti, ieejot veikalā pēc piena, ārā iznāk ar pilnu iepirkumu maisu. Nu viņa ir nolēmusi mainīt savus iepirkšanās paradumus un, kā pati saka, ar lielu azartu piekritusi iesaistīties projektā Viens, divi – izdevīgi!, kas tapis sadarbībā ar Latvijas zemo cenu līderi – mazumtirdzniecības tīklu Maxima Latvija.

Pirkumus neplāno

Regīnai patīk iepirkties, bet bieži vien laika trūkuma dēļ viņa veikalā tikai ieskrien, paņem to, kas nepieciešams, un paķer klāt vēl to, kas iekrīt acīs. Tāpēc dažkārt gadās, ka, ieejot veikalā pēc piena, mājās viņa dodas ar spontāniem pirkumiem pilnu iepirkumu maisiņu. “Rokas man tiešām paslīd, bet tas tikai tāpēc, ka esmu ļoti ziņkārīga. Es vienmēr gribu pagaršot dažādus eksotiskus produktus. Parasti šādas preces ir ļoti dārgas, un tad pēkšņi tām ir atlaide. Es to izmantoju.

Reiz pat sagaidīju, kad ledū iesaldētam sniega krabim būs ļoti pievilcīga cena. Nopirku to un aizstiepu mājās, lai varu pagatavot un pagaršot. Man ļoti garšo papaija, mango un vīģes, tāpēc, ja, ejot tikai pēc piena, ieraudzīšu, ka šiem augļiem ir, manuprāt, laba cena, visdrīzāk tie nonāks manā groziņā.”

Savukārt reizi nedēļā, kad Regīnai ir vairāk laika, viņai patīk lēnām izstaigāt veikalu Maxima, visu apskatīties, izpētīt, kurām precēm ir izdevīgi piedāvājumi. “Tad uzreiz nelieku grozā visas preces, ko gribu nopirkt, bet vispirms izstaigāju visu veikalu un apskatos. Pēc tam eju otru apli. Tad jau zinu, kuras preces vēlos un bez kurām varēšu iztikt.” Kad nav laika gatavot, Regīnas grozā nonāk arī Maxima gatavā Meistara Markas produkcija, piemēram, ceptie baklažāni ar tomātiem un ķiplokiem, kas viņai ļoti garšo.  

Foto: Rojs Maizītis. Regīna Devīte.

Kam šodien labs piedāvājums?

Pirms došanās uz Maxima Regīna nepēta akcijas piedāvājumus – par tiem viņa parasti uzzina, tikai staigājot pa veikalu. Tomēr ir piedāvājumi, kurus viņa vienmēr gaida un regulāri pārbauda, ieejot veikalā. “Mani sajūsmina, ka veikalā Maxima ir 40 % atlaide zeķbiksēm. Ikreiz noeju gar zeķubikšu plauktu cerībā, ka būs atlaide. Es tās tiešām gaidu! Protams, ja zeķbikses vajag, pērku arī bez atlaides.”

Pavasarī viņai ļoti aktuālas ir arī atlaides dažādām dārza precēm, tāpēc, tiklīdz pamana izdevīgus piedāvājumus, aktrise pērk  mēslojumu, sēklas un darbarīkus. “Dažkārt man paveicas – tieku pie burvīgām sīpolpuķēm par ļoti labu cenu. Stādu un priecājos!” Regīna atzīstas, ka nereti viņai ir žēl augu, kurus neviens nav nopircis, kamēr tie veikala plauktā vēl bija skaisti un veselīgi. “Es nopērku tos nocenotos nīkulīšus un tad viņus glābju. Dažreiz man tas lieliski izdodas, bet citreiz ne.”

Esot veikalā, Regīna vienmēr pievērš uzmanību arī kafijas plauktiem. Viņai svarīgi, lai mājās vienmēr būtu kāda lieka paciņa, jo kafiju viņa dzer bieži. Tieši tāpat aktrise uzpasē Graci mušļus, jo ir iecienījusi tos ēst brokastīs. “Šīm divām precēm  vienmēr gaidu akcijas un, kad ir laba cena, pērku šos produktu vairumā priekšdienām.”

Ietaupīt, nezaudējot dzīves kvalitāti

Regīna sevi sauc par ģimenes melno avi, jo tikai viņa līdz šim iepirkās spontāni. “Mana mamma jau sen iepērkas pēc saraksta. Vedeklu es vienkārši apbrīnoju, jo viņa plāno ēdienreizes un pēc tam disciplinēti pērk produktus visai nedēļai. Tāpēc, kad es pārnāku mājās un viņas ierauga manus pirkumus, bieži vien jautā – ko es ar to visu darīšu, kāpēc to visu esmu nopirkusi. Tad es skaidroju, ka šim produktam bija ļoti laba cena, šo es ļoti gribēju pagaršot, bet šādu nekad nebiju redzējusi.”

Tieši tāpēc Regīna ir ļoti priecīga iesaistīties un piedalīties projektā Viens – divi – izdevīgi! Tā laikā viņa centīsies iemācīties sevi disciplinēt un iepirkties izdevīgi. “Domāju, nav prātīgi nolemt, ka es tagad taupīšu, tāpēc pirkšu tikai maizi un pienu, un tad pēc pāris šādām iepirkšanās reizēm sapirkt visu, ko sirds kāro, jo tas kādu laiku ir bijis liegts.” Viņas mērķis ir, mainot iepirkšanās paradumus, joprojām ēst sabalansēti un izmantot dažādas produktu grupas, iepirkties gudrāk un tādā veidā ieekonomēt, nevis taupīt naudu, ēdot vienveidīgi un neveselīgi.

Turpmākajos mēnešos  Regīna ir apņēmusies arī iemācīties plānot pirkumus un pirms došanās uz veikalu izpētīt aktuālos piedāvājumus. “Ir jāstrādā pie tā, lai ietaupītu, jo pats no sevis jau nekas nenotiks. Projektā Viens – divi – izdevīgi! mācīšos ievērot mērenību un stingrāk sevi disciplinēšu, lai pēc iespējas mazāk tā rociņa paslīdētu. Tad jau redzēs, kā man ies.”