foto: unsplash.com
Viegli īstenojamas pavasara pārmaiņas
Noderīgi ikdienā
2022. gada 6. maijs, 05:00

Viegli īstenojamas pavasara pārmaiņas

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Dienām kļūstot garākām un ziemai pārejot pavasarī, ir grūti neievērot visapkārt valdošo rosību un optimistisko noskaņojumu. Pavasaris ir ne tikai aktīvs talku laiks, bet arī lieliski piemērots, lai atsvaidzinātu interjeru. “Jauns.lv” ir apkopojis idejas, kā atsvaidzināt mājvietu – sākot no puķu podiem uz palodzes, beidzot ar noliktavas telpas iekārtošanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai atsvaidzinātu interjeru, nav nepieciešami plaši renovācijas darbi. Mazas izmaiņas var radīt lielas vizuālas pārmaiņas. “Jauns.lv” ir apkopojis sešas idejas, ko var viegli īstenot jau tagad.

Lietu organizators

Lai mantas nestāvētu kastēs, kas nepārtraukti jāpārcilā, meklējot nepieciešamās lietas, izveido stilīgu organizatorisko sienu – koridorā, ofisā, virtuvē vai citās telpās. Šāda siena ir patiešām praktisks risinājums, lai ieviestu kārtību un nodrošinātu pārskatāmību, kā arī ļauj novietot mantas tālāk no bērnu rokām vai četrkājaino draugu ķepām.

Sienu veido no saplākšņa, kurā izurb nelielus caurumus vēlamajos attālumos un tajos ievieto koka tapas. Pieskaņo organizatorisko sienu interjeram vai veido graciozus ģeometriskus akcentus ar “Sadolin EasyCare Wood&Metal” krāsu.

Dekoratīvā koka paneļu siena

Piešķir sienai tekstūru, veidojot koka paneļu sienu un izvietojot koka dēļus noteiktā rakstā vai dizainā. Tas ir maciņam draudzīgs veids, kā piešķirt mājai raksturu, veidot unikālu akcentu. Vispirms ir jāizmēra siena un jāizveido koka dēļu izkārtojuma skice, pēc kuras var precīzi sagarināt dēlīšus nepieciešamajā garumā. Pēc tam jānokrāso siena un koka dēlīši. Kad viss ir nožuvis, var veidot izkārtojumu uz sienas. Ja koka dēlīši ir masīvi, tos pie sienas piestiprini ar skrūvēm. Skrūvju vietas pēc tam aizšpaktelē ar špaktelēšanas tepi. Nelielus koka dekorus vari pielīmēt ar līmi. Pēdējais solis ir krāsošana.

Lodžija

Savs mazais stūrītis lodžijā, kur brokastot, lasīt grāmatu, vērot ainavu… Realitātē tā biežāk ir telpa, ko izmanto drēbju žāvēšanai, mantu uzglabāšanai u. tml. Lai šo telpu padarītu mājīgu un pievilcīgu, sameklē skapī drēbes, kuras var sasmērēt, un ņem talkā “Sadolin EasyCare” krāsu. Lielākoties lodžijas ir garas un šauras, līdz ar to krāsa ir svarīga. Gaišas krāsas vizuāli paplašina telpu, taču spilgti akcenti izskatās moderni un stilīgi. Ja nav pārliecības, kurš sienas tonis būs īstais, izmanto Sadolin Visualizer – lietotni, kas ļauj aplūkot dažādus krāsas toņus uz sienām, izmantojot papildinātās realitātes iespējas. Ja tomēr priekšroku dod reālai toņa testēšanai, izvēlies mazus krāsu testerus, kurus ērti uzklāt uz sienas.

Lai lodžija būtu gan patīkama atpūtas telpa, gan praktiska vieta, kur uzglabāt mantas, tajā vari iebūvēt skapi. Ja skapis nozīmē aizsegtus logus, mantu uzglabāšanai vari izmantot plauktus.

Jāņem vērā, ka uz lodžijas nereti tiek žāvēta veļa. Lai šī vieta būtu piemērota arī mīlīgai pasēdēšanai, izvēlies kompaktus veļas žāvēšanas risinājumus, piemēram, transformējamu krēslu – žāvētāju vai pie sienas stiprināmu izvelkamu žāvētāju. Jāņem vērā, ka uz lodžijas bieži vien ir stipra saule, tāpēc izvēlēto risinājumu apstrādā ar speciālu krāsu, kas neizbalē, piemēram, “Sadolin EasyCare Wood&Metal”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Trepes

Laika gaitā kāpnes ir noplukušas un kļuvušas garlaicīgas. Atsvaidzini tās ar krāsotiem virsmas fragmentiem vai dekoratīviem rakstiem! Trafaretus vari veidot pats vai atrast gatavus internetā, piemēram, lapā Kidadl. Ņem vērā, ka trafaretam jābūt tīram un krāsošanas brīdī cieši piekļautam pie virsmas, lai nerastos nevēlami pārkrāsojumi pāri maliņām.

Trepes ir pakļautas lielai berzei un skrāpējumiem, tās tiek nobružātas ar kurpju purngaliem, tāpēc nepieciešams izvēlēties īsto krāsu. Piemēram, virsmai izvēloties “Sadolin Epolan” krāsu uz ūdens bāzes veidota, ko viegli uzklāt uz virsmas un kam piemīt laba segtspēja. Krāsa veido elastīgu un pret mehānisku slodzi izturīgu pārklājumu, kas turklāt ir viegli kopjams. Ja esi izvēlējies akcentēt trepju dekoratīvos elementus vai margas  izvēlies “Sadolin EasyCare Wood&Metal”, kas padarīs virsmu izturīgu pret pirkstu nospiedumiem un kurpju purngalu iemīļotās vietas viegli kopjamas.

Krāsu akcentu sienas

Īpaši stilīgi ir ģeometriski krāsojumi uz sienas, kas noteikti pārsteigs ikvienu, kurš ienāks telpā. Šādiem akcentiem ir nepieciešams neliels krāsas daudzums un radošs prāts. Akcentē ēdamgalda centrālo daļu, durvju arku vai maini darba istabas noskaņu! Iespējas izpausties ir neierobežotas. Šādi akcenti ir lielisks veids, lai noslēptu arī mājas “sāpīgo stūri” jeb vietu, kurai nepieciešami labojumi, piemēram, špaktelēšana, bet negribas pārkrāsot visu sienu. Krāsojums ļauj arī nomaskēt netīrās vietas, ko nevar notīrīt. Lai izvairītos no jaunās krāsas “sasmērēšanās”, lieto “Sadolin EasyCare” netīrumu atgrūdošo krāsu, kuras  sastāvā ir vasks, kas neļauj šķidrumam vai netīrumiem iesūkties virsmā. Gadījumā, ja vēl nav padomā konkrēts tonis, tad iesakām ieskatīties Sadolin mājaslapā, kur var atrast viņu 2022. gada toņu kolekciju. Tur atrodami gan toņi, gan to sulīgie salikumi interjerā.

Puķu podi

Brīdī, kad uz palodzes parādās pirmie lociņi un jaunie dēsti stiepjas pretī saulei, neizmirsti par puķu podiem! Ņem talkā otu un krāso tos baltus, sarkanus, zaļus, rotā ar dekupāžas papīru vai veido mozaīkas.

Uzzini vairāk par viegli kopjamām krāsām Sadolin mājaslapā

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Sadolin