foto: Shutterstock
3 soļi flīžu krāsošanai un padomi satriecošam rezultātam
2022. gada 20. aprīlis, 17:00

3 soļi flīžu krāsošanai un padomi satriecošam rezultātam

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Jau kādu laiku skaties uz savām flīzēm un nevari saprast, ko ar tām darīt? Pārflīzēšana aizņem daudz laika, ir diezgan putekļaina nodarbe un, ja pašam nav zināšanu par flīzēšanu, būs jāmeklē meistars. Tomēr gribas pārmaiņas, jaunu iedvesmu vakariņu gatavošanai vai skaistas flīzes vannasistabā. Flīžu krāsošana ne tikai ievērojami samazina vannasistabas vai virtuves atjaunošanas izmaksas, bet arī ļauj ietaupīt laiku un izpausties radoši. Ievērojamas pārvērtības var panākt dažu dienu laikā.

Laiki, kad, krāsojot flīzes, krāsa nāk nost, ir pagājuši. Attīstoties tehnoloģijām, tagad ir iespēja iegādāties mitrumizturīgu krāsu, kas ir ļoti izturīga pret tauku un tvaika radītiem traipiem un noturīga biežu tīrīšanu un mazgāšanu, piemēram, “Sadolin EasyCare Kitchen&Bathroom”. Mēs esam apkopojuši trīs soļus, kas jāzina, ja vēlies krāsot flīzes.
 
1. Sagatavo virsmu
Izdrupušās šuvju vietas ir jāizņem un jāizpilda ar jaunu flīžu šuvotāja kārtu. Nelielas plaisas var aizpildīt ar epoksīda līmi. Ja uz flīzēm ir redzams pelējums, to nepieciešams apstrādāt ar pretpelējuma līdzekli. Virsma ir jānoslīpē ar smilšpapīru, lai tā būtu ir abrazīva. Kad šie darbi pabeigti, ar siltu ūdeni jānotīra putekļi un netīrumi. Kad virsma ir sausa, malas noklāj ar papīra līmlenti un virsmu apstrādā ar gruntskrāsu, piemēram, “Sadolin Bindo Base”, kas nodrošina krāsas labāku saķeri ar flīzes virsmu un palielina krāsojamās virsmas izturību pret berzi.

2. Krāso
Kad krāsa ir iegādāta, izvēlies sev tīkamāko toni no “Sadolin” plašā toņu klāsta – iedvesmu vari smelties gan “Sadolin” mājas lapā, gan lielākajos būvmateriālu veikalos īpašos toņu stendos.  Un tad atliek tikai ņemt rokā otu vai krāsas veltnīti un sākt krāsot. Svarīgi ir sākt ar šuvju krāsošanu un turpināt ar lielām virsmām, kuras krāso bez pārtraukumiem, lai krāsa būtu uzklāta vienmērīgi. Ērti ir vispirms apstrādāt stūrus ar otu, bet virsmu ar krāsas veltnīti. Rezultātā virsma būs ne tikai izturīga pret taukainiem traipiem, mitrumu un pelējumu, bet arī pret biežu tīrīšanu un mazgāšanu. Tāpēc nebūs jāuztraucas, ja pēc steika vai veģetāro kotlešu cepšanas nošļakstītie tauki nonāks uz krāsotajām flīzēm. “Sadolin” pat ir parūpējies par video pamācību, kā šo procesu īstenot: 

3. Izpaudies
Flīžu krāsošanai ir viena ļoti liela priekšrocība – tā vietā, lai pavadītu ilgas stundas veikalā, meklējot īstās flīzes, jo vienam variantam neapmierina krāsu tonis, bet otram variantam nepatīk raksts, labāk pats izvēlies krāsu toņus un izgatavo savu trafaretu vai krāso ar brīvu roku. Šī ir iespēja izpausties radoši, radot unikālu dizainu, kāds nebūs nevienam citam pasaulē. Idejām nav limitu. Ja tiek izmantots trafarets, nepieciešams pievērst uzmanību, lai tas ir piestiprināts pie virsmas ar papīra līmlenti, tādējādi izvairoties no nobīdēm krāsojumā. Kad virsma ir gatava, tai jāļauj nožūt. Iedvesmojies!

Krāso vienā tonī
Ļauj istabām saplūst vienotā ansamblī! Bieži vien remontdarbi mājās ir veikti pa vienai telpai dažādos laika periodos. Kādreiz patika zilas flīzes, bet tagad patīk baltas, taču putekļainus remontdarbus vairs negribas. Krāsojot tās vienā tonī, ir iespējams saskaņot to ar citu istabu toņiem un radīt tīru un minimālistisku skatu.

Ģeometriskas figūras
Apļi, trīsstūri, līnijas… Vienalga, kādas formas tiek izvēlētas, tās atsvaidzina interjeru un piešķir īpašu noskaņu. Daži dekoratīvi sešstūri vai ļoti smalki izkrāsots raksts ļauj variēt no modernā līdz vintāžas stilam.

Ombre
Ombre ir plūstoša toņu pāreja, kas ļauj radīt sapņainu krāsas spektru. Vienkāršāk būs veidot ombre ar flīžu gabaliņiem, taču, ja vēlies tiešām plūdenu efektu, noteikti atvēli laiku krāsas pludināšanai.

Izcel flīžu šuvju vietas
Krāsojot flīzes vienā tonī, šuvju vietas aizpildi ar krāsainu šuvotāju. Dažas spilgtas līnijas ir lielisks veids, kā radīt izteiksmīgu akcentu citādi gaišā un neitrālā telpā.

Uzzini vairāk par viegli kopjamām krāsām Sadolin mājaslapā

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Sadolin