Auksto zupu sezona ir sākusies! Recepte - karija zupa ar mīdijām
Šo zupu pasniedz jau aukstu, pārkaisot pēc garšas ar zaļumiem un lociņiem.
Garšīgi

Auksto zupu sezona ir sākusies! Recepte - karija zupa ar mīdijām

Jauns.lv

Vasara ir klāt, un tas nozīmē, ka sākas arī auksto zupu sezona. Tomēr latviešu iecienītā aukstā biešu zupa nebūt nav vienīgā, kādu gatavot. Lūk, lielisks veids, kā dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu.

Sastāvdaļas

500g mīdijas

200g garneles

1 burkāns

1 vidējs sīpols

2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

Sīpolu, burkānu un ķiploku notīrīt un smalki sakapāt. Sviestu izkausēt pannā un apcept tajā sīpolus ar ķiplokiem un burkānus.

Pievienot jau iepriekš novārītas un notīrītas mīdijas un garneles. Pievienot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus, kariju. Pārliet visu ar baltvīnu un vārīt apmēram 5-7 min, visu laiku maisot. Pieliet saldo krējumu un pakarsēt vēl pāris minūtes uz uguns. Zupu noņemt no uguns un atdzesēt.

Zupu pasniedz jau aukstu, pārkaisot pēc garšas ar zaļumiem un lokiem.

BonAppetit.lv / Foto: Shutterstock