Šo zupu pasniedz jau aukstu, pārkaisot pēc garšas ar zaļumiem un lociņiem.
Garšīgi
2015. gada 12. jūnijā, 11:20
Auksto zupu sezona ir sākusies! Recepte - karija zupa ar mīdijām
Vasara ir klāt, un tas nozīmē, ka sākas arī auksto zupu sezona. Tomēr latviešu iecienītā aukstā biešu zupa nebūt nav vienīgā, kādu gatavot. Lūk, lielisks veids, kā dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu.
Sastāvdaļas
500g mīdijas
200g garneles
1 burkāns
1 vidējs sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 tējk. karija
saldais krējums
250ml sausa vīna
1 lauru lapa
20g sviesta
sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sīpolu, burkānu un ķiploku notīrīt un smalki sakapāt. Sviestu izkausēt pannā un apcept tajā sīpolus ar ķiplokiem un burkānus.
Pievienot jau iepriekš novārītas un notīrītas mīdijas un garneles. Pievienot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus, kariju. Pārliet visu ar baltvīnu un vārīt apmēram 5-7 min, visu laiku maisot. Pieliet saldo krējumu un pakarsēt vēl pāris minūtes uz uguns. Zupu noņemt no uguns un atdzesēt.
Zupu pasniedz jau aukstu, pārkaisot pēc garšas ar zaļumiem un lokiem.
BonAppetit.lv / Foto: Shutterstock