foto: Shutterstock
Divi sildoši un sātīgi sautējumi vēsām dienām
Garšīgi
2021. gada 12. oktobris, 18:01

Divi sildoši un sātīgi sautējumi vēsām dienām

"100 Labi Padomi"

Receptes diviem rudenīgiem sautējumiem - maltās gaļas sautējums ar dārzeņiem, kā arī paprikas un pupiņu sautējums.

Maltās gaļas sautējums ar dārzeņiem

Asākai un sildošākai garšai var pievienot maltus kajēnas piparus un nedaudz karija pulvera.

6 personām
35 minūtes

1 kg jauktas maltās gaļas
100 g saldā krējuma
100 g skābā krējuma
3 sulīgas paprikas pākstis
3 sarkanie sīpoli
1 kārbiņa (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
1 kārbiņa (110 g) konservētu šampinjonu
1 kārbiņa (110 g) konservētas kukurūzas
2 ēdk. šķīstošā buljona pulvera
eļļa cepšanai
sakapāti pētersīļi
sāls, malti pipari

1. Iztīrītu papriku un nomizotus sīpolus sagriez mazos gabaliņos. Pēc tam
pannā sakarsē nedaudz eļļas, ieber sīpolus un papriku un maisot apcep.

Pievieno tomātus un sablendē. Kukurūzu notecini.

2. Lielā katlā sakarsē eļļu un pa porcijām apcep malto gaļu.

3. Kad visa gaļa apcepta, liec atpakaļ katlā, pielej 500 ml ūdens, pievieno saceptos sīpolus ar papriku, šampinjonus ar visu šķidrumu, kukurūzu un buljona pulveri. Uz lēnas uguns sautē aptuveni 20 minūtes.

4. Iemaisi abu veidu krējumu, pieber sāli un piparus un sautē vēl dažas minūtes. Pārkaisi pētersīļus.

Paprikas un pupiņu sautējums

Balto pupiņu vietā tikpat labi der arī konservētas mazās brūnās vai raibās pupiņas.

4 personām
40 minūtes

3 dažādu krāsu paprikas pākstis
350 g tomātu
250 g dzelteno pākšu pupiņu
90 g zaļo olīvu bez kauliņiem
50 g izlobītu ķirbju sēklu
750 ml dārzeņu buljona
1 kārbiņa (400 g) konservētu balto pupiņu
1–2 anšovu filejas
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
5–6 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. tomātu biezeņa
1 ēdk. sakapātas raudenes
malta paprika
sāls, malti pipari, cukurs

1. Iztīrītu papriku sagriez mazos gabaliņos, nomizotu sīpolu un ķiploku sakapā, pākšu pupiņas sagriez gabalos, tomātus – šķēlītēs. Baltās pupiņas noskalo un notecini.

2. Pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno papriku un sautē 5 minūtes.

3. Pievieno tomātus un uzvāri, pieber sāli, piparus, maltu papriku un šķipsniņu cukura. Iemaisi tomātu biezeni un pāris minūšu pasautē.

4. Pielej buljonu, pievieno sagrieztās pupiņas, uzvāri un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes.

5. Mikserī sakapā olīvas, anšovu filejas un ķirbju sēklas. Iemaisi atlikušo eļļu, pieber piparus.

6. Sautējumam pievieno baltās pupiņas un raudeni, ja vajag, vēl sāli un piparus un sautē vēl pāris minūšu.

7. Pildi šķīvjos un katrā ieliec pa karotītei olīvu un piedevu maisījuma.