Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Kā saglabāt pēdējos svaigos zaļumus no dārza

Garšīgi
6. oktobrī 18:30 2021. gada 6. oktobrī 18:30
  "100 Labi Padomi"
Garšaugus var iemarinēt, konservēt vai sālīt.

Konservēti zaļumi

Universāla piedeva visdažādākajiem ēdieniem.

1 kg dažādu garšaugu
40 g smalki sakapātu ķiploku
30 ml 9 % etiķa
25 g sāls
25 g cukura
5 g melno piparu graudiņu

1. Katlā ielej 500 ml ūdens, pievieno etiķi, ķiplokus, sāli, cukuru un piparus un uzvāri, pēc tam atdzesē.

2. Smalki sagrieztus garšaugus pildi burkā, aplej ar verdošu ūdeni, paturi 1 minūti un nolej.

3. Pēc tam aplej ar atdzesēto marinādi, burku aizvāko un apgriez uz vāciņa.

4. Apgrieztā veidā noturi diennakti, pēc tam uzglabā ledusskapī.

Foto: Shutterstock

Marinēti garšaugi (2. variants)

Burkā liec sagrieztus garšaugus un dažas citrona šķēlītes. Aplej ar etiķa marinādi: uz 500 ml ūdens ņem 150 ml 9 % etiķa, 1 ēdk. sāls un 1 ēdk. cukura. Pievieno garšvielas pēc savas gaumes.

Sālīti garšaugi

Sagrieztus garšaugus samaisi ar sāli attiecībā 4:1, pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.

Saistītās ziņas

Seši veidi, kā ieziemot dilles
Zaļais puravs - garšaugs pret spēku izsīkumu un aptaukošanos
Garšaugi augustā. Ko apēst tagad, ko pataupīt ziemai?

 

Citi šobrīd lasa

Briedim karjeru bija jābeidz pirms gada. Kas viņu sagaida turpmāk? 1
VIDEO: Rīgā mākslas studenti “pēdējā gaitā izvada mākslas brīvību”
Briedis pamatīgi savaino degunu, bet jau trīs raundos tiek galā ar Mannu
Pievienot komentāru

"Бегу из Москвы": Прохор Шаляпин поспешил на гастроли после смерти жены