Kā saglabāt pēdējos svaigos zaļumus no dārza
Garšaugus var iemarinēt, konservēt vai sālīt.
Konservēti zaļumi
Universāla piedeva visdažādākajiem ēdieniem.
1 kg dažādu garšaugu
40 g smalki sakapātu ķiploku
30 ml 9 % etiķa
25 g sāls
25 g cukura
5 g melno piparu graudiņu
1. Katlā ielej 500 ml ūdens, pievieno etiķi, ķiplokus, sāli, cukuru un piparus un uzvāri, pēc tam atdzesē.
2. Smalki sagrieztus garšaugus pildi burkā, aplej ar verdošu ūdeni, paturi 1 minūti un nolej.
3. Pēc tam aplej ar atdzesēto marinādi, burku aizvāko un apgriez uz vāciņa.
4. Apgrieztā veidā noturi diennakti, pēc tam uzglabā ledusskapī.
Marinēti garšaugi (2. variants)
Burkā liec sagrieztus garšaugus un dažas citrona šķēlītes. Aplej ar etiķa marinādi: uz 500 ml ūdens ņem 150 ml 9 % etiķa, 1 ēdk. sāls un 1 ēdk. cukura. Pievieno garšvielas pēc savas gaumes.
Sālīti garšaugi
Sagrieztus garšaugus samaisi ar sāli attiecībā 4:1, pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.