foto: Shutterstock
Kumelīte - ādas labākais draugs. Mūsu senču pārbaudītām metodēm ir enerģētisks spēks
Kumelīte ir labs palīgs cīņai pret stresu. Tēja nomierina un palīdz samazināt nervu spriedzi, nervozitāti, stabilizē mentālās spējas.
Noderīgi ikdienā
2021. gada 7. augusts, 19:23

Kumelīte - ādas labākais draugs. Mūsu senču pārbaudītām metodēm ir enerģētisks spēks

"100 Labi Padomi"

Kumelītes izsenis lieto pret daudzām kaitēm, bet īpaši noderīgas tās ir tieši ādas veselībai – gan brūču, gan iekaisīgu izsitumu, gan slikti dzīstošu pušumu dziedēšanai, gan ādas un matu mazgāšanai, veselības vannām utt. Tam var droši uzticēties, jo mūsu senču pārbaudītām metodēm ir enerģētisks spēks.

Kumelītes skaistumkopšanā ir viena no stabilākajām vērtībām. Tās plaši izmanto arī kosmētikas ražošanā, jo kumelītēm piemīt pretiekaisuma, pretalerģiska un nomierinoša iedarbība uz ādu.

Kumelīšu ziede

Dari tā: sakarsē 200 g cūku tauku, iemaisi kumelīšu ziedus. Uzvāri, atdzesē, ļauj dienu vai divas ievilkties. Ir varianti: izspied masu caur lina drāniņu, pirms tam gan mazliet uzsildi, vai arī lieto kopā ar visiem ziediem. Pildi ziedi mazos, lēzenos trauciņos, uzliec vāku, lai gaiss to nebojā.

Kam noder? Sausas, apsārtušas, sasprēgājušas ādas un trauslu nagu kopšanai.

Kumelīšu eļļa

Dari tā: svaigus ziedus pārlej ar eļļu, noliec uz divām nedēļām, lai ievelkas, laiku pa laikam sakrati. Tad nokās caur marli un pildi tumšās pudelēs.

Kam noder? Ideāls līdzeklis sausas, jutīgas, alerģiskas ādas kopšanai gan sejai, gan ķermenim, kā arī matiem.

Zināšanai!

Kumelīte ir palīgs cīņai pret stresu. Tēja nomierina un palīdz samazināt nervu spriedzi, nervozitāti, stabilizē mentālās spējas. Lai uzlabotu miegu un relaksētos, kumelīšu novārījumu vai eļļu pievieno vannas ūdenim un nesteidzīgi to izbaudi. Šāda vanna uzlabos arī vispārējo ādas stāvokli.