Pašu cepta maize piknikam un dārza svētkiem: recepte
foto: Shutterstock
Garšīgi

Pašu cepta maize piknikam un dārza svētkiem: recepte

"100 Labi Padomi"

Recepte pašceptai fetas un valriekstu maizei, kā arī oriģinālas idejas, ko pasniegt piedevās pie tās.

Fetas un valriekstu maize

Fetas tipa siera vietā var pamēģināt arī brinzu vai kazas sieru.

15 šķēles
1 stunda 10 minūtes

250 g fetas tipa siera
150 g miltu
150 g sakapātu valriekstu
100 ml piena
100 ml olīveļļas
80 g sakapātu melno olīvu
4 olas
3 ēdk. sakapātu garšaugu (timiāns, rozmarīns, raudene)
2 ķiploka daiviņas
1 paciņa cepampulvera
sāls, malti pipari

1. Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2. Bļodā samaisi miltus ar cepampulveri, sāli un pipariem.

Kūpināta laša krēms

Citronam norīvē miziņu, citronu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Sarīvē 50 g svaigas mārrutka saknes. Sakapā trīs diļļu zariņus. 150 g kūpināta laša sagriez smalkos gabaliņos un samaisi ar mārrutkiem. Pievieno 175 g svaigā siera, 2 ēdk. majonēzes, sāli, maltus piparus, čili piparus, citrona sulu un miziņas. Iemaisi dilles.

Ābolu un sarkanvīna krēms

Divus ābolus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Katliņā izkausē 50 g sviesta un apcep ābolus. Pārkaisi ar 2–3 ēdk. cukura un viegli karamelizē. Pielej 400 ml sarkanvīna un maisot vāri, līdz sabiezē. Atdzesē, pēc tam iekul 200 g mīksta sviesta, pieber sāli un maltus piparus.